• Cryptocurrencies

    Ethereum: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Merge – Τι αλλαγές φέρνει το update Bellatrix

    • NewsRoom
    Ether

    Ether


    Σε εξέλιξη βρίσκεται το merge του blockchain Ethereum, το οποίο θα ξεκινήσει από τις 13 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.   Η αναβάθμιση του Bellatrix  ενεργοποιήθηκε την Τρίτη, σηματοδοτώντας την έναρξη της πολυαναμενόμενης μετάβασης του Ethereum από την απόδειξη της εργασίας (PoW) στην απόδειξη στοιχήματος (PoS).

    Η αναβάθμιση Bellatrix προετοιμάζει το PoS Beacon Chain του Ethereum – που ονομάζεται επίσης και το Consensus layer του – για συγχώνευση με το επίπεδο εκτέλεσης mainnet του Ethereum.

    Οι λεπτομέρειες

    • Η ενεργοποίηση είχε προγραμματιστεί για την εποχή 144896 και έγινε περίπου στις 11:35 UTC.
    • Η τιμή Terminal Total Difficulty (TTD) που ενεργοποιεί τη συγχώνευση έχει οριστεί σε 58.750.000.000.000.000.000.000. Αυτός ο αριθμός, ο οποίος θα αντιπροσωπεύει τη αθροιστική δυσκολία όλων των εξορυσσόμενων μπλοκ Ethereum, αναμένεται να επιτευχθεί κάπου μεταξύ 13 και 16 Σεπτεμβρίου. Οι προβλέψεις αυτή τη στιγμή είναι ότι θα συμβεί γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου.
    • Όταν επιτευχθεί ο αριθμός TTD, το δίκτυο θα συγχωνεύσει το επίπεδο εκτέλεσης του με το νέο επίπεδο συναίνεσης PoS, επιτρέποντας στην αλυσίδα να συνεχίσει με ένα νέο σύστημα για την έκδοση και τον έλεγχο ταυτότητας μπλοκ συναλλαγών.
    • Στο σημείο της Συγχώνευσης, το επίπεδο δυσκολίας στο δίκτυο PoW του Ethereum θα αυξηθεί σε σημείο όπου η εξόρυξη νέων μπλοκ δεν θα είναι πλέον δυνατή.
    • Το Merge έχει έρθει εδώ και πολύ καιρό και το Beacon Chain παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2020.
    • Τον περασμένο μήνα, το Ethereum συγχώνευσε το δίκτυο δοκιμών Goerli (testnet) από το PoW στο PoS – σηματοδοτώντας την τρίτη και τελευταία πρόβα τζενεράλε για ένα mainnet Merge.
      Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης θα σηματοδοτήσει το τέλος του ενεργοβόρου κεφαλαίου απόδειξης εργασίας του Ethereum. Τα επόμενα βήματα στον οδικό χάρτη του Ethereum περιλαμβάνουν τη βελτίωση των τελών και των ταχυτήτων συναλλαγών μέσω διαμοιρασμού και συνάθροισης.
      Η τιμή του αιθέρα (ETH) ήταν πρόσφατα 1.665 $, αυξημένη κατά 6,24% τις τελευταίες 24 ώρες.

    Διαβάστε επίσης

    Τιμή Ethereum: Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να αγοράσετε ETH;

    Ether: Μπορεί να υποχωρήσει κάτω από τα 1.000 δολάρια – Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση



    ΣΧΟΛΙΑ