• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Στα τέλη του 2024 το επόμενο ράλι, προβλέπει κορυφαίος παράγοντας της αγοράς crypto

    • NewsRoom
    Du Jun, συνιδρυτής του Huobi

    Du Jun, συνιδρυτής του Huobi


    Στα τέλη του 2024 ή αρχές του 2025 θα δούμε την επόμενη bull market του Bitcoin, υποστηρίζει ο Du Jun, συνιδρυτής του Huobi, ενός εκ των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως.

    Η εκτίμηση του στηρίζεται στις ενδείξεις που παρέχουν οι προηγούμενοι ανοδικοί κύκλοι του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος διεθνώς, καθώς και στην διαδικασία halving που λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια, επισήμανε ο Du Jun στο CNBC.

    Αυτή σχετίζεται με την ύπαρξη των λεγόμενων miners (εξορύκτες), οι οποίοι τρέχουν λογισμικό προκειμένου να λύσουν πολύπλοκα μαθηματικά παζλ, και ανταμείβονται γι’ αυτή τους τη δραστηριότητα με bitcoins.

    Το halving είναι γραμμένο στον κώδικα του κρυπτονομίσματος από τον δημιουργό του, γνωστό ως Satoshi Nakamoto, και έχει στόχο να ελέγξει τον πληθωρισμό του. Μειώνει στο μισό την ανταμοιβή που λαμβάνουν οι λεγόμενοι εξορύκτες για την επικύρωση συναλλαγών στο δίκτυο του Bitcoin και πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια.

    Σύμφωνα με τον Du Jun, το halving έλαβε χώρα τελευταία φορά τον Μάιο του 2020, λίγους μήνες δηλαδή πριν το bitcoin πιάσει τα ιστορικά υψηλά των 69.000 δολαρίων. Κάτι αντίστοιχο συνέβη του 2016. Την επόμενη χρονιά, το 2017, το ψηφιακό νόμισμα κατέγραψε ιστορικά υψηλά στα 19.300 δολάρια.

    Μετά από αυτές τις δύο αυτές κορυφές, το bitcoin υποχώρησε. Επί του παρόντος, υποχωρεί σχεδόν κατά 40% από το υψηλό που σημείωσε τον περασμένο Νοέμβριο, αν και εξακολουθεί να είναι κάτω από τα χαμηλά που παρατηρήθηκαν τον Ιανουάριο.

    Το επόμενο halving έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2024, αναφέρει το CNBC. «Εάν αυτός ο κύκλος επιβεβαιωθεί, είμαστε τώρα στο αρχικό στάδιο μιας bear market», είπε ο Du.

    «Είναι πραγματικά δύσκολο να προβλεφθεί ακριβώς επειδή υπάρχουν τόσοι άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν επίσης την αγορά – όπως γεωπολιτικά ζητήματα, ο πόλεμος ή η πανδημία», εξήγησε.

    «Μετά από αυτόν τον κύκλο, θα είμαστε σε θέση να καλωσορίσουμε την επόμενη bull market στο bitcoin από τα τέλη του 2024 έως τις αρχές του 2025», κατέληξε ο Du.

    Πάντως, η πρόσφατη πτώση των τιμών των crypto έχει κάνει ορισμένους συμμετέχοντες στην αγορά να ανησυχούν ότι πλησιάζει ο λεγόμενος “χειμώνας των crypto” ή μια εκτεταμένη περίοδος πτώσης.

     Διαβάστε ακόμη:

    JP Morgan: Στα 38.000 δολάρια η εύλογη αξία του bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ