• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Εκτιμήσεις των αναλυτών για 100.000 δολάρια το 2022

    • Newsroom


    Πάνω από τα 2 τρισ. δολάρια οδήγησε και πάλι την αξία της αγοράς crypto η άνοδος που σημείωσε η τιμή του Bitcoin το σαββατοκύριακο, με τους αναλυτές να προβλέπουν την σταδιακή επιστροφή του token στα προηγούμενα επίπεδα ρεκόρ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap, η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων είχε να βρεθεί στα επίπεδα αυτά από τα μέσα Μαΐου, καθώς αντιμετώπισε μία σειρά δυσχερειών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

    Όπως αναφέρει το CNBC, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν ο νέος ρυθμιστικός έλεγχος που επέβαλαν στη βιομηχανία οι αρχές της Κίνας, αναγκάζοντας του εξορύκτες Bitcoin να σταματήσουν τις εργασίες τους στην περιοχή και να μετακινηθούν σε πιο φιλικές προς τα crypto, περιοχές. Αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε μία από τις βασικές αιτίες υποχώρησης του Bitcoin κάτω από το επίπεδο των 30.000 δολαρίων.

    Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε δικομματική ομάδα γερουσιαστών για την αναθεώρηση και την αποσαφήνιση των προτεινόμενων ρυθμίσεων για την δήλωση των κερδών από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στην εφορία, η οποία συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τις υποδομές που προωθείται προς ψήφιση στο Σώμα.

    Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε ένα σοβαρό πλήγμα για την κοινότητα των crypto. Αυτά τα “θεμελιώδη ρυθμιστικά εμπόδια” έχουν “σπάσει τα φτερά της αγοράς” στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Jehan Chu, ιδρυτής της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Kenetic Capital.

    Στο μεταξύ, το Σάββατο το Bitcoin βρέθηκε στα 48.126,47 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coindesk. Nωρίτερα σήμερα διαπραγματεύονταν στα 47.173 δολάρια, με κέρδη σχεδόν 3%.

    Υπενθυμίζεται ότι το token ανακάμπτει από το ισχυρό sell off που εκδηλώθηκε τους μήνες Ιουνίου-Ιουλίου, οδηγώντας την τιμή του κάτω από τα 30.000 δολάρια, μετά από το ιστορικό ρεκόρ των 64.000 δολαρίων που κατέγραψε τον περασμένο Απρίλιο.

    Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

    «Πιστεύω ότι αυτή η άνοδος είναι το αποτέλεσμα μαζικής συσσώρευσης», από την περίοδο που το bitcoin διαπραγματευόταν γύρω στα 29.000 έως 30.000 δολάρια, σύμφωνα με τον Vijay Ayyar, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Luno.

    Ο αναλυτής εκτιμά ότι το ψηφιακό νόμισμα πλησιάζει τα επίπεδα αντίστασης μεταξύ των 48.000 και 50.000 δολαρίων.

    «Δεν θα περίμενα ότι το bitcoin θα τρέξει μονομιάς», είπε ο Ayyar, προσθέτοντας ότι αν σπάσει αυτό το επίπεδο στήριξης, τότε «σίγουρα προσπαθεί να επιστρέψει στα υψηλά όλων των εποχών».

    Σύμφωνα με τον Jehan Chu, της Kenetic Capital, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου μπορεί να φτάσει μέχρι τα 55.000 δολάρια, ωστόσο οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν “σημαντική επιστροφή στα επίπεδα κάτω των 30.000 δολαρίων, προκειμένου να μπουν τα θεμέλια για μία μακρά, σταθερά ανοδική πορεία” προς τα 100.000 δολάρια το 2022.

    Διαβάστε ακόμα:

     



    ΣΧΟΛΙΑ