• Cryptocurrencies

    Το fund που στοιχηματίζει στα crypto για να διαλύσει την ισχύ των Big Tech εταιρειών

    • NewsRoom


    Το Fund της Silicon Valley, Andreessen Horowitz στοιχηματίζει στα κρυπτονομίσματα για να διαλύσει την υπερβολική συγκέντρωση της ισχύος Big Tech στην οποία η εταιρεία έπαιξε εξέχοντα ρόλο στη δημιουργία, σύμφωνα με έναν από τους κορυφαίους συνεργάτες της.

    Ο Chris Dixon, ιδρυτής του τμήματος κρυπτονομισμάτων του Andreessen, είπε ότι το Διαδίκτυο οδήγησε στην κατοχή της εξουσίας από μια χούφτα εταιρειών, όπως το Facebook και το Twitter, τις οποίες υποστήριξε η ομάδα επιχειρηματικών κεφαλαίων σε πρώιμο στάδιο.

    «Η ιδέα να ελέγχεται το Διαδίκτυο από πέντε εταιρείες είναι πολύ κακή»

    «Δεν νομίζω ότι κανένας από εμάς περίμενε αυτό το επίπεδο συγκέντρωσης», είπε στο podcast Tech Tonic των Financial Times. «Δεν νομίζω ότι αυτό είναι καλό αποτέλεσμα, τόσο από κοινωνική όσο και από επιχειρηματική άποψη, επειδή η επιχείρησή μας επενδύει σε επιχειρηματίες». . . Η ιδέα να ελέγχεται το Διαδίκτυο από πέντε εταιρείες είναι πολύ κακή για τους επιχειρηματίες και κακή για τα VC».

    Τα σχόλιά του έρχονται καθώς η εταιρεία επιδιώκει να βελτιώσει μια νέα επενδυτική στρατηγική που βασίζεται σε κρυπτονομίσματα και ψηφιακά μάρκες για να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές επενδύσεις μετοχών που πραγματοποιούνται από εταιρείες VC και να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο που καθοδηγείται από την κοινότητα για επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης.

    Διαβάστε επίσης

    Bitcoin: Νέες απώλειες και προειδοποιητικά σημάδια για περαιτέρω πτώση

    Μέσα σε μία ώρα τα crypto «έχασαν» 220 εκατ. δολάρια – 8,3% πτώση για το Bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ