• Cryptocurrencies

    Η σούπερ σταρ του τένις Naomi Osaka έχει ένα νέο ενδιαφέρον: Τα κρυπτονομίσματα

    • Bloomberg

    Naomi Osaka


    Η τεράστια άνθηση που γνωρίζουν τα κρυπτονομίσματα έχει τραβήξει την προσοχή της δημοφιλούς πρωταθλήτριας του τένις, Naomi Osaka, η οποία κάνει έρευνα για να επενδύσει στο συγκεκριμένο χώρο.

    Το ενδιαφέρον της πυροδότησε σε μεγάλο βαθμό ο θόρυβος που προκλήθηκε γύρω από το Dogecoin, το ψηφιακό νόμισμα που έγινε διάσημο ως το πρώτο memecoin που ξεκίνησε ως αστείο.

    «Στην πραγματικότητα μιλούσα με τον ατζέντη μου για κρυπτονομίσματα», είπε η Osaka σε συνέντευξή της την περασμένη εβδομάδα. «Ξέρω ότι στο διαδίκτυο, όλα γίνονται μεγαλύτερα. Θυμάμαι ότι διάβασα για το Dogecoin… θα υπάρξει κάτι νέο και ενδιαφέρον που θα εμφανιστεί”.

    Η Osaka είπε ότι οι συνεχείς συνομιλίες γύρω από το Dogecoin, ειδικά στο Twitter, τράβηξαν το ενδιαφέρον της ακόμη και πριν την προσεγγίσει ο ατζέντης της δίνοντας της την ιδέα να επενδύσει.

    Η 23χρονη αθλήτρια έχει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα και διάθεση να επενδύσει τα δικά της χρήματα, με τέτοιο τρόπο που σπάνια πράττουν άλλοι σταρ του τένις στην αρχή της καριέρας τους.

    Στις κινήσεις της περιλαμβάνονται επενδύσεις στην αλυσίδα εστιατορίων που σερβίρουν σαλάτες Sweetgreen και στην North Carolina Courage – μια γυναικεία επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα. Αποκάλυψε επίσης το δικό της NFT (non-fungible token) την περασμένη εβδομάδα.

    Οι έξυπνες κινήσεις

    “Ως αθλητές, η καριέρα μας δεν είναι τόσο μεγάλη και έτσι μου αρέσει να κάνω έξυπνες κινήσεις”, είπε η Osaka.

    «Μου αρέσει όταν ο ατζέντης μου μου επισημαίνει ότι υπάρχουν ευκαιρίες. Και με έναν περίεργο τρόπο, μου αρέσει να αποτυγχάνω λίγο γιατί αυτό σε κάνει να καταλάβεις τι δεν λειτούργησε σωστά και γιατί”, εξήγησε.

    Τι γίνεται με το χρηματιστήριο και την πλατφόρμα Reddit που κατέκλυσε τα φόρουμ στο διαδίκτυο τον τελευταίο χρόνο; «Ο φίλος μου λατρεύει πραγματικά να ξυπνάει το πρωί και να ελέγχει τις επενδύσεις του», τόνισε η Osaka.

    «Προσωπικά δεν είμαι άτομο που το κάνει αυτό, αλλά μπορώ να καταλάβω το ενδιαφέρον των άλλων”.

    Οι υψηλές αμοιβές

    Η Osaka βρέθηκε γρήγορα στην κατάταξη των αθλητών με τις υψηλότερες αμοιβές όλων των εποχών, καθώς η επιτυχία της στο Grand Slam και η προθυμία να μιλήσει για κοινωνική δικαιοσύνη προσέλκυσαν αρκετές εταιρείες που αναζητούσαν συνεργασίες.

    Πρόσφατα μίλησε σε μία εκδήλωση για την προώθηση της ελβετικής ωρολογοποιίας TAG Heuer, με την οποία υπέγραψε φέτος συνεργασία.

    Οι παίκτες τένις διαφημίζουν συχνά πολυτελή ρολόγια: ο Ρότζερ Φέντερερ συνεργάζεται αρκετό καιρό με τη Rolex. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεργάστηκε με την Hublot πριν από το φετινό US Open και ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι γνωστό ότι παίζει στους αγώνες φορώντας Richard Mille – μια μάρκα της οποίας οι τιμές μπορούν να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο δολάρια.

    Η Osaka επιστρέφει σε μια διοργάνωση Grand Slam μετά την αποχώρησή της από το French Open και το Wimbledon νωρίτερα φέτος. Μετά την απόσυρσή της στο Παρίσι, ανακοίνωσε ότι υπέφερε από μακροχρόνιες κρίσεις κατάθλιψης.

    Η αθλήτρια, η οποία έχει κερδίσει ένα τουρνουά Grand Slam ετησίως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είπε ότι δεν θα την πείραζε να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάποιες φορές και να κινείται incognito.

    «Μου αρέσει να παρακολουθώ τον κόσμο και έτσι μου αρέσει να περπατάω», ανέφερε όταν ερωτήθηκε για το τι θα ήθελε να κάνει αν έχει χρόνο στη Νέα Υόρκη. «Λατρεύω το Bryant Park, οπότε παίρνω ένα τσάι και κάθομαι εκεί για μερικές ώρες».

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ