• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Βουτιά κάτω από τα 20.000 δολάρια – Η χειρότερη εβδομάδα από την κατάρρευση του FTX

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το bitcoin διανύει την χειρότερη εβδομάδα του από το Νοέμβριο, καθώς το selloff στις μετοχές, ο φόβος για υψηλότερα επιτόκια και η κλιμακούμενη ενασχόληση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ με τα κρυπτονομίσματα, επιβαρύνουν συνδυαστικά την ψυχολογία των επενδυτών για την αγορά crypto.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου υποχώρησε έως και 9% σήμερα, και βρέθηκε κάτω από τα 20.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, μετά από μια πτώση άνω του 8% που σημείωσε την Πέμπτη.

    Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 19.690 ευρώ. Το Εthereum σημείωσε επίσης νέες απώλειες, ενώ πτωτικά κινούνται και τα μικρότερα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Solana και το Cardano.

    Losing Streak | Bitcoin having worst week since November, poorest stretch since September
    Το Bitcoin διανύει τη χειρότερη εβδομάδα του από τον περασμένο Νοέμβριο

    Στη Νέα Υόρκη, η ρυθμιστική αρχή της πολιτείας μήνυσε την KuCoin, ένα δημοφιλές ανταλλακτήριο και κατά τη διαδικασία υποστήριξε στο δικαστήριο ότι το Εthereum αποτελεί τίτλο. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ υποστηρίζει επίσης ότι πολλά κρυπτονομίσματα αποτελούν τίτλους, ένα χαρακτηρισμό που ενδεχομένως θα καταστήσει δυσκολότερη τη διαπραγμάτευσή τους.

    «Το selloff στα κρυπτονομίσματα φαίνεται να οδηγείται σε μεγάλο βαθμό από αυτό στην αγορά μετοχών», δήλωσε ο John Toro, επικεφαλής συναλλαγών στο χρηματιστήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Independent Reserve.

    Πρόσθεσε ακόμη ότι η κατάρρευση της φιλικής προς τα κρυπτονομίσματα τράπεζας Silvergate Capital Corp. και η πρόταση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για μια σειρά αυξήσεων των φόρων για τους επενδυτές και τους Αμερικανούς με υψηλότερα κέρδη συνέβαλαν στην πτώση.

    Ether Test | No. 2 token Ether jabs at support zone where 100, 200 day averages converge
    Το Ether είναι κοντά στη ζώνη στήριξης όπου συγκλίνουν οι μέσοι όροι 100, 200 ημερών

    Το Bitcoin έχει χάσει περίπου 16% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, το μεγαλύτερο ποσοστό από την εβδομαδιαία πτώση 23% που σημείωσε τον Νοέμβριο εν μέσω της κατάρρευσης της πλατφόρμας FTX του Sam Bankman-Fried.

    Η ψυχολογία έχει πληγεί και από την κατάρρευση της πλατφόρμας πληρωμών Silvergate, καθώς και από τη στάση του προέδρου Jerome Powell ότι η Fed είναι πιθανό να αυξήσει υψηλότερα τα επιτόκια από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

    Το Bitcoin συσσωρεύεται τώρα ακριβώς πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, τον οποίο οι αναλυτές θεωρούν ως μια περιοχή που θα μπορούσε να ανακόψει την πτώση του.

    Το token πιθανότατα θα διαπραγματεύεται στο χαμηλότερο άκρο ενός εύρους από περίπου 15.500 δολάρια έως 25.000 δολάρια, δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty.

    «Η ψυχολογία έχει πραγματικά επιδεινωθεί αυτήν την εβδομάδα», είπε. «Ο Powell ήταν πιο επιθετικός από αυτό που περίμεναν οι αγορές».

    Διαβάστε ακόμη:

    Γκεοργίεβα (ΔΝΤ): Ρυθμίσεις για τα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα ή ακόμα και απαγόρευσή τους

    Bitcoin: Η ανάκαμψη σκοντάφτει στην SEC και τα επιτόκια – Σημαντικό επίπεδο τα 20.000 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ