• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Η ανάκαμψη σκοντάφτει στην SEC και τα επιτόκια – Σημαντικό επίπεδο τα 20.000 δολάρια

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Η ανάκαμψη του Bitcoin το 2023 δείχνει να βρίσκει… τοίχο, καθώς οι έλεγχοι της SEC στην αγορά crypto και οι φόβοι για υψηλότερα επιτόκια επηρεάζουν την διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου.

    Η τριήμερη πτώση του μεγαλύτερου σε αξία κρυπτονομίσματος κατά 6% είναι η χειρότερη από τον Δεκέμβριου, ενώ ο δείκτης που περιλαμβάνει τα 100 μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα υποχωρεί κατά 5%.

    Νωρίτερα το Bitcoin διαπραγματεύονταν κοντά στα 21.800 δολάρια με απώλειες άνω του 3%.

    Το χρηματιστήριο crypto Kraken δήλωσε την Πέμπτη ότι θα καταργήσει το staking κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ και θα πληρώσει 30 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι τα προϊόντα του παραβίασαν τους κανόνες. Η εξέλιξη αυτή έφερε και πάλι στο προσκήνιο τα σενάρια ότι η SEC έχει καταστήσει τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κύρια προτεραιότητά της για το 2023 μετά την κατάρρευση της FTX.

    «Οι ρυθμιστικές αρχές πιάστηκαν απροετοίμαστες με την πτώχευση της FTX και η κοινότητα των crypto φοβάται ότι οι κινήσεις για τη δημιουργία ρυθμιστικού πλαισίου θα είναι επιθετικές», δήλωσε η Cici Lu, ιδρύτρια της Venn Link Partners, συμβούλου blockchain.

    Bitcoin Sinks | Token activated downside head-and-shoulders pattern and is testing support level
    Νέα δοκιμασία για το Bitcoin που καταγράφει και πάλι απώλειες

    Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχει «έντονη φημολογία» ότι ο τομέας των κρυπτονομισμάτων θα δυσκολευτεί να αποκτήσει πρόσβαση στις τραπεζικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ.

    Οι πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις όπως τα crypto είναι επίσης υπό πίεση, επειδή οι ανησυχίες για τον σταθερά υψηλό πληθωρισμό αυξάνουν τα στοιχήματα για περαιτέρω άνοδο των επιτοκίων.

    Η επόμενη δοκιμασία του Bitcoin θα είναι η δυνατότητα παραμονής του πάνω πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, κοντά στα 20.000 δολάρια, δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty.

    Οι εξελίξεις στο Kraken και στην SEC είχαν συνέπειες σε άλλες εταιρείες του κλάδου. Οι μετοχές της ανταγωνίστριας της Kraken, Coinbase Global βυθίστηκαν πάνω από 14%, λόγω της ανησυχίας ότι για τα προϊόντα staking που διαθέτει.

    Διαβάστε ακόμη:

    Birkin: Η luxury τσάντα της Hermes στα δικαστήρια εναντίον των NFTs

    Bitcoin: Χάνει δυνάμεις ή προετοιμάζεται για νέο ρεκόρ;



    ΣΧΟΛΙΑ