• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Συνεχίζεται το ράλι εν αναμονή του ETF – Πάνω από τα 62.000 δολάρια

    • Bloomberg


    Νέο ανοδικό ράλι σημειώνει το Bitcoin στο ξεκίνημα της εβδομάδας, μετά τις απώλειες που κατέγραψε το σαββατοκύριακο, εν αναμονή της έγκρισης του ETF με βάση το κρυπτονόμισμα, από τις αμερικανικές αρχές.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα του κόσμου σημείωσε άνοδο μέχρι και 5,3% και πριν λίγο διαπραγματεύονταν στα 62.428 δολάρια. Το Σάββατο και την Κυριακή υποχώρησε σχεδόν στα 59.000 δολάρια.

    Το Bitcoin βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς το πρώτο ETF που συνδέεται με το token μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του χρηματιστηρίου. Τα βασικά επίπεδα που παρακολουθούν οι αναλυτές, είναι το όριο των 60.000 δολαρίων, με το βλέμμα στο ρεκόρ του περασμένου Απριλίου, τα 64.870 δολάρια.

    Το Bitcoin πιθανότατα θα παλέψει να προσεγγίσει τα ιστορικά υψηλά, εν μέσω της πρεμιέρας του ETF «αλλά δεν θα μας εκπλήξει να δούμε κάποια κατοχύρωση κερδών σε αυτά τα επίπεδα, καθώς οι traders ενδέχεται να προσπαθήσουν να πουλήσουν μόλις ανακοινωθεί η είδηση», δήλωσε ο Pankaj Balani, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Delta Exchange, την Παρασκευή. «Συνολικά, η μεταβλητότητα του Bitcoin θα είναι υψηλή, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η απόφαση».

    Bitcoin is approaching its record highs from mid-April

    Αυξημένη μεταβλητότητα

    Η τιμή του Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί από την αρχή του έτους, αν και η πορεία του ήταν ασταθής, λόγω των μικτών ειδήσεων που αφορούν στην αγορά crypto, από τις εκτιμήσεις για αύξηση του ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών για τα ψηφιακά νομίσματα έως τον πόλεμο που έχει κηρύξει η Κίνα στα κρυπτονομίσματα και τις ανησυχίες για την χρήση υπερβολικής ενέργειας κατά την εξόρυξη τους.

    Ανοδικά κινούνται την Δευτέρα και τα άλλα κρυπτονομίσματα, με το Ether να σημειώνει άνοδο περίπου 5%. Σύμφωνα με την CoinGecko.com, το Binance Coin κατέκτησε και πάλι την τρίτη θέση στην αγορά crypto, μετά από την άνοδο κατά 17% που έχει σημειώσει τις τελευταίες επτά ημέρες.

    Η τεχνική εικόνα του Bitcoin στο τελευταίο του ράλι προβληματίζει τον Rick Bensignor, πρόεδρο της Bensignor Investment Strategies και πρώην αναλυτή της Morgan Stanley. Ανάλογα με τη πορεία της τιμής την Δευτέρα, μπορεί «να με κάνει να σκεφτώ δύο φορές πριν αγοράσω Bitcoin τώρα, ειδικά επειδή είναι κοντά στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών», είπε σε σημείωμα του.

    Η άνοδος του Bitcoin κατά 43% μέχρι τώρα τον Οκτώβριο, έχει ωθήσει το token σε υπεραγορασμένη περιοχή, σύμφωνα με τον δείκτη RSI.

    Ωστόσο, ο Bensignor πρόσθεσε ότι “υπάρχουν πολλές νέες short θέσεις σε αυτή την ανοδική πορεία, που να χρειαστεί να κλείσουν, προτού ολοκληρωθεί η ανοδική κίνηση”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ