• Cryptocurrencies

    Συνεχίζεται η βουτιά των κρυπτονομισμάτων – Στις 32.000 υποχωρεί το Bitcoin

    • NewsRoom
    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία


    Βουτιά άνω του 10% σημειώνει το Bitcoin στα 32.024 δολάρια, συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία, που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα, μετά την «κωλοτούμπα» του Έλον Μασκ, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι η Tesla δεν θα δέχεται το κρυπτονόμισμα για τις συναλλαγές της.

    Η αιτία της αδυναμίας που εμφανίζει την Τρίτη είναι ασαφής. Μία θεωρία είναι η ανάκτηση από τις ΗΠΑ μεγάλου μέρους των λύτρων σε bitcoin που είχαν καταβληθεί σε χάκερ, εξέλιξη που δείχνει ότι το token δεν είναι εκτός του επίσημου ελέγχου, στον βαθμό τουλάχιστον που ισχυρίζονται οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του.

    Το γεγονός ότι οι ερευνητές «μπορούσαν να εντοπίσουν το μη ανιχνεύσιμο νόμισμα και να το κατασχέσουν, καταρρίπτει τη θεωρία περί ελεύθερου και εκτός κυβερνητικού ελέγχου περιουσιακού στοιχείου», δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής αγορών της Oanda. Αυτό το γεγονός μπορεί να πυροδότησε ρευστοποιήσεις, εκτίμησε.

    Οι ΗΠΑ ανέκτησαν σχεδόν όλα τα λύτρα Bitcoin που πληρώθηκαν στους δράστες της κυβερνοεπίθεσης εναντίον της Colonial Pipeline τον περασμένο μήνα, αποδεικνύοντας ότι ο νόμος επιβάλλεται και είναι σε θέση να εντοπίσει τους εγκληματίες του διαδικτύου ακόμη και όταν αυτοί δραστηριοποιούνται εκτός των συνόρων της χώρας.

    Μάλιστα, αναλυτές όπως ο Halley και ο Rich Ross της Evercore που παρακολουθούν τα βασικά τεχνικά επίπεδα του Bitcoin, υποσητρίζουν ότι η υποχώρηση κάτω από το επίπεδο των 30.000 δολαρίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε «νέες συνθήκες», με τον Ross να βλέπει ότι η επόμενη στήριξη που θα δοκιμαστεί είναι περίπου στα 29.000 δολάρια.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο εξακολουθεί να έχει αυξηθεί περίπου 11% φέτος, αν και η ανοδική τάση έχει αποδυναμωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

    Η πτώση του μεγαλύτερο κρυπτονομίσματος του κόσμου παρασέρνει και τα υπόλοιπα, με το Ethereum να δέχεται απώλειες άνω του 13% στα 2.404 δολάρια, το Cardano χάνει 13,04% και το Dogecoin -11,5%.

    Διαβάστε επίσης:

    Bitcoin: Χαμηλότερη η απόδοση του από τις mainstream επενδύσεις – Επόμενη κρίσιμη στήριξη τα 29.000 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ