• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Πιέσεις και διακυμάνσεις στην περιοχή των 55.000 δολ. – Δεν αλλάζει η θετική δυναμική λένε οι αναλυτές

    • Bloomberg
    Bitcoin: Πιέσεις και διακυμάνσεις στην περιοχή των 55.000 δολαρίων - Δεν αλλάζει η τάση λένε οι αναλυτές

    Bitcoin


    Αυξημένες πωλήσεις πιέζουν την τιμή του Bitcoin, που κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ωστόσο, οι διακυμάνσεις συνεχίζονται και σύμφωνα με τους αναλυτές η ανοδική τάση δεν έχει αλλάξει.

    Το ψηφιακό νόμισμα σημείωνε πριν από λίγο πτώση κατά 4,65%, στα 54,803 δολάρια, ενώ είχε υποχωρήσει νωρίτερα στα 54.000 δολάρια. Ακόμη και με την πτώση, το μεγαλύτερο σε αγοραία αξία κρυπτονόμισμα του κόσμου, καταγράφει κέρδη άνω του 90% από τις αρχές του έτους και παραμένει κοντά στο ιστορικό υψηλό των περίπου 65.000 δολαρίων.

    Μόνο αυτό το μήνα, το Bitcoin έχει σημειώσει άνοδο άνω του 25%.

    The coin dipped after hitting 5-month high Monday

    Η αισιοδοξία ότι τα πρώτα ETF με βάση το Bitcoin που θα διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ, ενδέχεται να εγκριθούν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μόλις αυτόν τον μήνα, βοήθησε στην αντιστάθμιση της ανησυχίας σχετικά με τις πιθανές κινήσεις των ρυθμιστικών αρχών για την ενίσχυση της εποπτείας της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

    Η πτώση της Τρίτης δεν αλλάζει αυτή τη θετική δυναμική, δήλωσε ο James Butterfill, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής, της CoinShares, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Η πτώση “δεν προκαλεί ανησυχία”, είπε ο Butterfill. “Δεν έχει σπάσει η τάση και οι εκτιμήσεις για αυξημένες πιθανότητες έγκρισης από την SEC και ενίσχυσης του θεσμικού ενδιαφέροντος, είναι πιθανό να υποστηρίξουν την τιμή τις επόμενες εβδομάδες”.

    Το Bitcoin πλησίασε τα 58.000 δολάρια νωρίς την Τρίτη στις ασιατικές συναλλαγές, πριν υποχωρήσει αργότερα, σημειώνοντας πτώση καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

    «Πιστεύουμε ότι η αγορά είναι υγιής και αυτές είναι στην πραγματικότητα οι φυσιολογικές ανατροπές που αναμένονται», δήλωσε ο Philippe Bekhazi, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της XBTO, μιας επενδυτικής εταιρείας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα.  «Η αγορά φαίνεται να προεξοφλεί την πιθανότητα έγκρισης του ETF αυτόν τον μήνα. Επομένως, οι ρευστοποιήσες κερδών είναι φυσιολογικές”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ