• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Νέα ρεκόρ καταγράφει το κρυπτονόμισμα – Πάνω από 22.000 δολάρια

    • NewsRoom
    Bitcoin

    Πηγή: QuoteInspector.com


    Σε υψηλό σχεδόν ενός μήνα κινείται το bitcoin, που διαπραγματεύεται πάνω από τα 22.000 δολάρια τη Δευτέρα, συνεχίζοντας το ράλι που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα εν αναμονή των στοιχείων για την πληθωρισμό την Τετάρτη αλλά της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης του Ethereum.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη κινείται στα 22.354 δολάρια (15:46 ώρα Ελλάδος), καταγράφοντας άνοδο άνω του 3% το τελευταίο 24ωρό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Investing.com. Σημειώνεται ότι το bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 19.000 δολάρια την προηγούμενη Τετάρτη (7/9), ωστόσο έκτοτε έχει καταγράψει ράλι σχεδόν 17%, ενώ σε επίπεδο 7ημέρου σημειώνει άνοδο άνω του 13%.

    Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ακολουθεί την ανοδική πορεία που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα η αμερικανική αγορά μετοχών, καθώς συσχετίζεται στενά με τις μετοχικές αξίες και ιδιαίτερα με τον δείκτη Nasdaq και συχνά ενισχύεται όταν και ο τεχνολογικοβαρής δείκτης σημειώνει άνοδο.

    Ωστόσο, οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων, όπως και οι υπόλοιπες αγορές, περιμένουν τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Αύγουστο, που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, αναζητώντας ενδείξεις για τις μελλοντικές κινήσεις πολιτικής της Federal Reserve, η οποία ακολουθεί μια επιθετική στρατηγική αύξησης των επιτοκίων για να τιθασεύσει τον καλπάζοντα πληθωρισμό, επηρεάζοντας αρνητικά τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, όπως τα κρυπτονομίσματα.

    Σημειώνεται ότι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έχει απωλέσει σχεδόν 2 τρισ. δολάρια από το ιστορικό υψηλό της τον περασμένο Νοέμβριο, με το bitcoin να γράφει απώλειες άνω του 50% από την αρχή του τρέχοντος έτους.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη καλείται να διαχειριστεί ακόμη μία πρόκληση αυτήν την εβδομάδα, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του Ethereum, η οποία θα στρέψει το blockchain του κρυπτονομίσματος από το μοντέλο “απόδειξης εργασίας” (proof of work) στο μοντέλο “απόδειξης συμμετοχής” (proof of stake), μειώνοντας σημαντικά την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του δικτύου του. Εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα αυξήσει τη χρήση του ether.

    Διαβάστε επίσης

    Ethereum: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Merge – Τι αλλαγές φέρνει το update Bellatrix

    Τιμή Ethereum: Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να αγοράσετε ETH;

    Bitcoin: Kάτω από τα 20.000 δολ. δια χειρός Jerome Powell – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών



    ΣΧΟΛΙΑ