• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Μία ανάσα από τα 40.000 δολάρια μετά τις ανακοινώσεις Πάουελ

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin πραγματοποίησε το μεγαλύτερο ράλι των τελευταίων δύο μηνών, αφότου ο επικεφαλής της Fed Τζέρομ Πάουελ διέλυσε τους φόβους των επενδυτών για επιθετική πολιτική επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε την Τετάρτη άνοδο έως και 5,9% στα 40.007 δολάρια στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης, ενώ και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των Ether και Litecoin, κατέγραψαν επίσης κέρδη.

    Την Πέμπτη το Bitcoin ενισχύεται κατά 1,78% και διαπραγματεύεται στα 39.553 δολάρια.

    Την άνοδο πυροδότησαν οι δηλώσεις του Πάουελ ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν εξετάζει μια αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, οι οποίες καθησύχασαν τους επενδυτές.

    Bitcoin, Ether rallied following Powell's comments on upcoming hikes
    Το Bitcoin και το Ether σημείωσαν ράλι μετά τα σχόλια του Πάουελ για τις επερχόμενες αυξήσεις επιτοκίων

    Η Federal Open Market Committee της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ψήφισε ομόφωνα την Τετάρτη την αύξηση του επιτοκίου αναφοράς κατά μισή ποσοστιαία μονάδα και ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να μειώνει την κατοχή ομολόγων και τίτλων που υποστηρίζονται από στεγαστικά δάνεια από τον Ιούνιο.

    Τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου σημείωσαν άνοδο όταν ο Πάουελ είπε ότι η αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης «δεν είναι κάτι που εξετάζει ενεργά η επιτροπή».

    Ωστόσο, σε αυτό το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων, το Bitcoin δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα υψηλό επίπεδο όπου βρέθηκε στην αρχή του έτους. Το νόμισμα διαπραγματεύεται σε στενό εύρος τους τελευταίους μήνες.

    «Η αγορά είναι βασικά κολλημένη σε ένα εύρος», δήλωσε ο Dan Gunsberg, συνιδρυτής του Hxro Network.

    Οι επενδυτές απέσυραν περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια από προϊόντα crypto την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας τις συνολικές εκροές τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες σε 339 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της CoinShares.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Υιοθετεί το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα



    ΣΧΟΛΙΑ