• Cryptocurrencies

    Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Υιοθετεί το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ανακήρυξε το Bitcoin επίσημο νόμισμα. Πρόκειται για το δεύτερο κράτος που προχωρεί σε μία τέτοια κίνηση, μετά το Ελ Σαλβαδόρ.

    «Τα κρυπτονομίσματα συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin θεωρούνται πλέον νόμιμα νομίσματα στην CAR», δήλωσε την Πέμπτη τηλεφωνικά από την πρωτεύουσα, Μπανγκούι, ο Albert Mokpeme, εκπρόσωπος του Προέδρου Faustin-Archange Touadera.

    «Με τη νομιμοποίηση της χρήσης του Bitcoin, η χώρα ελπίζει να προσελκύσει επενδυτές», είπε, προσθέτοντας ότι η χρήση του θα διευκόλυνε τις μεταφορές χρημάτων που μπορεί «μερικές φορές να είναι περίπλοκες στη χώρα μας».

    Η χώρα ακολουθεί το παράδειγμα του Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο τον Σεπτέμβριο 2021 έγινε η πρώτη χώρα που εισήγαγε το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα.

    Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η οποία διαθέτει αποθέματα χρυσού και διαμαντιών, είναι μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Χρόνια βίαιων συγκρούσεων και μια πολιτική κρίση που έπληξε τη χώρα πριν από τις προεδρικές εκλογές τον Δεκέμβριο του 2020, είχαν σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία και κατέστρεψαν τις σχέσεις της με τους διεθνείς εταίρους της.

    Η διείσδυση του κράτους στο διαδίκτυο είναι περίπου στο 11% του πληθυσμού των 5 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την DataReportal, μια διαδικτυακή πύλη δεδομένων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πρεμιέρα για το πρώτο ETP που συνδυάζει bitcoin και χρυσό

    Antoni Trenchev: Το Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 100.000 δολάρια μέσα σε ένα χρόνο



    ΣΧΟΛΙΑ