• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Φλερτάρει με τα χαμηλά του 2021 – Απώλειες 27% από τις αρχές του έτους

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin υποχωρεί προς τα επίπεδα που είχε βρεθεί ξανά τον Ιούλιο του 2021, στο πλαίσιο της ευρύτερης πτώσης που σημειώνει η αγορά crypto εν μέσω της φυγής των επενδυτών διεθνώς από τις επενδύσεις υψηλού κινδύνου.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου κατέγραψε τη Δευτέρα απώλειες έως 4,6% και διαπραγματεύονταν στα 32.800 δολάρια.

    Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα, το Ether, σημείωσε πτώση έως και 4,6%. Τα περισσότερα από τα μεγάλα ψηφιακά νομίσματα ήταν υπό πίεση το Σαββατοκύριακο και το αρνητικό κλίμα συνεχίζεται και τη Δευτέρα.

    Η αυστηρότερη νομισματική πολιτική και η μείωση της ρευστότητας απομακρύνουν τους επενδυτές από τα κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία στις παγκόσμιες αγορές.

    Bitcoin's drop to around lowest since 2021 leaves it oversold on RSI gauge
    Το bitcoin υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021

    Η αύξηση των επιτοκίων οδηγεί στους ιδιώτες και στους θεσμικούς επενδυτές σε στάση αναμονής προκειμένου να σκεφτούν τις προοπτικές της αγοράς crypto, σύμφωνα με τον Edul Patel, διευθύνοντα σύμβουλο της Mudrex, μιας πλατφόρμας επενδύσεων κρυπτονομισμάτων που βασίζεται σε αλγόριθμους.

    «Η πτωτική τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί για τις επόμενες ημέρες», είπε, προσθέτοντας ότι το Bitcoin θα μπορούσε να δοκιμάσει το επίπεδο των 30.000 δολαρίων.

    Το token θα μπορούσε να φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021 εάν βρεθεί κάτω από τα 32.970 δολάρια.

    Το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 27% το 2022, έναντι πτώση άνω του 10% των παγκόσμιων ομολόγων και μετοχών και ανόδου κατά 2,5% του χρυσού.

    Διαβάστε ακόμη:

    Βουτιά 8% για το Bitcoin – Εξανεμίστηκαν 126 δισ. δολάρια από την αγορά crypto



    ΣΧΟΛΙΑ