• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Κάτω από τα 20.000 δολάρια για πρώτη φορά από το 2020

    • NewsRoom
    Bitcoin

    Bitcoin


    Κάτω από το όριο των 20.000 δολαρίων υποχώρησε το Bitcoin, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020, καταγράφοντας μάλιστα μια πτώση άνω του 58% από τις αρχές του 2022.

    Λίγο μετά τις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδος) το Bitcoin καταγράφει απώλειες άνω του 10%, διολισθαίνοντας στα 19.020 δολάρια, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία που καταγράφει από τις αρχές του έτους.

    Η πτώση του Bitcoin έχει παρασύρει και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα με Ether και Cardano να υποχωρούν πάνω από 8%.

    Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το βασικό της επιτόκιο στις 15 Ιουνίου κατά 75 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1994 και οι κεντρικοί τραπεζίτες σηματοδότησαν ότι θα συνεχίσουν να αυξάνουν επιθετικά το επιτόκιο φέτος στον αγώνα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων υπήρξε επιζήμιο για τα περιουσιακά στοιχεία ρίσκου όπως τα κρυπτονομίσματα, συμβάλλοντας σε μια διολίσθηση του Bitcoin κατά περίπου 70% από το ιστορικό υψηλό του τον Νοέμβριο. Οι αυξανόμενοι φόβοι για παγκόσμια ύφεση κάνει τους traders κρυπτονομισμάτων να παραμένουν επιφυλακτικοί για την αγορά cryptos σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα.

    Την τελευταία εβδομάδα περισσότερα από 400 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση έχουν χαθεί από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 804 δισ. δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς της Coin Market Cap.

    Διαβάστε επίσης:

    Changpeng Zhao: Ο crypto billionaire που έχασε σε λίγους μήνες πάνω από 85 δις δολάρια

    Bill Gates εναντίον crypto: Βασίζονται στη θεωρία του «μεγαλύτερου ανόητου»



    ΣΧΟΛΙΑ