• Cryptocurrencies

    Bill Gates εναντίον crypto: Βασίζονται στη θεωρία του «μεγαλύτερου ανόητου»

    • Bloomberg
    Bill Gates

    Bill Gates


    Ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates απέρριψε για μία ακόμη φορά τα προϊόντα crypto, όπως είναι τα NFT, υποστηρίζοντας ότι είναι απάτες «βασισμένες στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου», όπως δήλωσε σε μια διάσκεψη για το κλίμα την Τρίτη.

    «Προφανώς, οι ακριβές ψηφιακές εικόνες των πιθήκων θα βελτιώσουν τον κόσμο πάρα πολύ», δήλωσε ο Gates σαρκαστικά μιλώντας σε εκδήλωση στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια που διοργανώθηκε από το TechCrunch. Όπως επισήμανε δεν είναι ούτε long ούτε short όσον αφορά την συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

    Ο Gates έχει επικρίνει τα crypto στο παρελθόν, ενώ πέρυσι διαπληκτίστηκε με τον Elon Musk για το εάν το Bitcoin είναι πολύ επικίνδυνο για τους μικροεπενδυτές και η εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων προκαλεί περιβαλλοντική βλάβη.

    Μιλώντας την Τρίτη ως ιδρυτής της Breakthrough Energy Ventures, του fund που εστιάζει στο κλίμα και ιδρύθηκε το 2015, ο Gates σημείωσε τη δυσκολία πρόσληψης μηχανικών της Silicon Valley για να εργαστούν σε βιομηχανίες όπως η παραγωγή χημικών και χάλυβα που χρειάζονται χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.

    Το Bitcoin υποχώρησε περισσότερο από 15% τη Δευτέρα και έχασε επιπλέον ποσοστό 5,4% την Τρίτη, στο πλαίσιο του ευρύτερου selloff των κρυπτονομισμάτων που τροφοδοτείται από τον υψηλότερο από τον προβλεπόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τη διακοπή των αναλήψεων από την πλατφόρμα crypto, Celsius. Δημοφιλείς συλλογές NFT, συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου των διασημοτήτων  Bored Ape Yacht Club (BAYC), δέχονται επίσης μεγάλο πλήγμα.

    Ο Gates υπερασπίστηκε επίσης τις προσπάθειες της ψηφιακής τραπεζικής που υποστηρίζει μέσω των φιλανθρωπικών του ιδρυμάτων, την οποία περιέγραψε ως «εκατοντάδες φορές πιο αποτελεσματική» από τα κρυπτονομίσματα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk VS Bill Gates: Νέα κόντρα με αφορμή την Tesla



    ΣΧΟΛΙΑ