• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Υποχώρηση στο χαμηλό των τελευταίων τριών εβδομάδων – Φόβοι για περαιτέρω πτώση

    • Bloomberg

    Bitcoin


    Το Bitcoin υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, την ώρα που και οι μετοχές κινούνται σε πτωτική τροχιά.

    Το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα του κόσμου υποχώρησε νωρίτερα έως και 1,9%, στα 16.277 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Νοεμβρίου.

    Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα, το Ether, κατέγραψε απώλειες έως και 2,1% και βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Νοεμβρίου. Αυτές οι κινήσεις σημειώνονται καθώς ο S&P 500 υποχώρησε για ένα τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, εν μέσω νευρικότητας σχετικά με την πιθανή πορεία αύξησης των επιτοκίων της Fed.

    «Αναμένουμε εκ νέου τεστάρισμα των χαμηλών του Νοεμβρίου, κοντά στα 15.600 δολάρια, τις επόμενες εβδομάδες», μετά από μια αποτυχημένη δοκιμή των επιπέδων μεταξύ 17.000 έως 18.000 δολαρίων, δήλωσε η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies LLC.

    «Αναμένουμε τελικά το Bitcoin να καταγράψει νέο χαμηλό, αυξάνοντας τον κίνδυνο για τη μακροπρόθεσμη στήριξη κοντά στα 13.900 δολάρια».

    Month's Low | Bitcoin has fallen to its lowest levels since the end of November
    Το Bitcoin έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδά του από τα τέλη Νοεμβρίου

    Το 2022 ήταν σκληρό για τα κρυπτονομίσματα, μετά τα νέα ρεκόρ που κατέγραψαν στα τέλη του περασμένου έτους, επηρεασμένα από μία σειρά εξελίξεων: από την αυστηροποίηση της πολιτικής της Fed μέχρι τις πτωχεύσεις του οικοσυστήματος Terra/Luna, του hedge funds Three Arrows Capital και του ανταλλακτηρίου crypto FTX.

    Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια η πορεία του bitcoin συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις μετοχές των ΗΠΑ, με τον αναλυτή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Fundstrat, Sean Farrell, να αναφέρει σε σημείωμα ότι αυτός ήταν ο λόγος που τα crypto υποχώρησαν τη Δευτέρα.

    Οι traders μπορεί επίσης να χρειαστεί να παραμείνουν σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια των συναλλαγών την περίοδο των διακοπών, σύμφωνα με το Bitfinex.

    «Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους, πολλές εταιρείες και traders κάνουν ένα διάλειμμα, ωστόσο η επιβράδυνση της συναλλακτικής δραστηριότητας φέρνει μαζί της τον κίνδυνο υψηλότερης αστάθειας, δεδομένης της πτώσης του όγκου συναλλαγών και της ρευστότητας», ανέφεραν οι αναλυτές της Bitfinex σε report.

    Διαβάστε ακόμη:

    Το Binance.us εξαγοράζει έναντι 1 δισ. δολαρίων τα assets της πτωχευμένης Voyager

    Sam Bankman-Fried: Κατηγορίες για συνομωσία, ξέπλυμα χρήματος και απάτη 1,8 δις



    ΣΧΟΛΙΑ