• Cryptocurrencies

    Το Binance.us εξαγοράζει έναντι 1 δισ. δολαρίων τα assets της πτωχευμένης Voyager

    • NewsRoom

    Stephen Ehrlich, ιδρυτής και CEO της Voyager Digital


    Στο κλείσιμο μιας μεγάλης συμφωνίας βρίσκεται η πτωχευμένη κρυπτο-τράπεζα Voyager Digital και το Binance.us, το οποίο έχει άδεια λειτουργίας από τη Binance.

    To δεύτερο σχεδιάζει να αγοράσει τα περιουσιακά της στοιχεία έναντι του 1 δις δολαρίων, εφόσον πρώτα λάβει το πράσινο φως από το πτωχευτικό δικαστήριο στις 5 Ιανουαρίου.

    Το Binance.us με έδρα το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια θα προχωρήσει σε μία αρχική κατάθεση 10 εκατ. στο Voyager και θα συνεχίσει με άλλα 15 εκατ. δολάρια για να καλυφθούν κάποια έξοδα.

    Η Voyager επέλεξε την Binance.US ως την υψηλότερη και καλύτερη προσφορά αφού εξέτασε τις επιλογές, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση τη Δευτέρα. Η προσφορά «καθορίζει μια σαφή πορεία προς τα εμπρός για να ξεκλειδωθούν τα κεφάλαια των πελατών της Voyager το συντομότερο δυνατό», σύμφωνα με τη δήλωση, και η εταιρεία θα επιδιώξει να επιστρέψει κρυπτονομίσματα στους πελάτες της σε είδος.

    Η συμφωνία αποτιμά το χαρτοφυλάκιο κρυπτογράφησης της Voyager σε λίγο περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια και περιλαμβάνει άλλα 20 εκατομμύρια δολάρια για «αυξητική αξία».

    Μία ιστορία κατάρρευσης

    Το Voyager κατέρρευσε τον περασμένο  Ιούλιο, παγώνοντας όλες τις καταθέσεις των πελατών της. Τα περιουσιακά της στοιχεία επρόκειτο να αγοραστούν από την FTX, αλλά αυτή η συμφωνία κατέρρευσε όταν η ίδια η FTX χρεοκόπησε τον Νοέμβριο.

    Σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία έχουν εξαλειφθεί από τον τομέα των κρυπτογράφησης φέτος λόγω της αύξησης των επιτοκίων και της επιδείνωσης των ανησυχιών για μια οικονομική ύφεση.

    Η Voyager ήταν θύμα της κατάρρευσης του TerraUSD, η οποία κατέληξε σε ένα ντόμινο χρεοκοπιών, μεταξύ των οποίων τα Three Arrows Capital και το Celsius Network.

    Τον Σεπτέμβριο, η Voyager Digital πίστεψε ότι θα μπορούσε να σωθεί όταν ο πρώην «σωτήρας» των crypto, Sam Bankman-Fried και η εταιρεία του FTX κέρδισαν μια δημοπρασία για τα περιουσιακά της στοιχεία, σε μια προσφορά αξίας περίπου 1,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την υποβολή αίτησης προστασίας της πτώχευσης του Κεφαλαίου 11 της Voyager τον Ιούλιο.

    Νωρίτερα τον Νοέμβριο η FTX κατέρρευσε με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η συμφωνία.

    Διαβάστε επίσης:

    Sam Bankman-Fried: Κατηγορίες για συνομωσία, ξέπλυμα χρήματος και απάτη 1,8 δις



    ΣΧΟΛΙΑ