• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Υποχωρεί στα 45.000 δολάρια καθώς οι traders μειώνουν το ρίσκο λόγω Evergrande

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Βουτιά σημείωσαν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων και του Bitcoin, μετά από το ευρύτερο selloff που πυροδότησαν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει στις παγκόσμιες αγορές ενδεχόμενη χρεοκοπία της κινεζικής Evergrande.

    Η τιμή του bitcoin υποχώρησε νωρίτερα κατά 5,4%, στα 45.025 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταία εβδομάδας. Πτωτικά κινούνται και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα, μεταξύ των οποίων και το Ether.

    Οι χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως κατέρρευσαν τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν το ρίσκο που προκαλούν τα απόνερα της χρεοκοπημένης Evergrande και η συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει η Fed αυτή την εβδομάδα. Οι τιμές του Bitcoin κινήθηκαν ανοδικά πρόσφατα, φτάνοντας στο υψηλό τεσσάρων μηνών νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

    Sliding Bitcoin, S&P 500 moving in tandem ahead of Fed decision

    Η Evergrande έχει μπει σε φάση διαχείρισης κρίσης: προσπαθεί να συγκεντρώσει κεφάλαια για να αποπληρώσει οφειλές της σε διάφορους δανειστές, προμηθευτές και επενδυτές της.

    Οι συνολικές οφειλές της φθάνουν τα 305 δισεκατομμύρια δολάρια και εποπτικοί φορείς προειδοποιούν πως εάν η εταιρεία πτώχευε, θα μπορούσε να πυροδοτήσει κρίση σε ολόκληρο το κινεζικό χρηματοοικονομικό σύστημα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ