• Cryptocurrencies

    Steve Cohen: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που υπέκυψε στην μανία των crypto επειδή τον έπεισε ο γιος του

    • Bloomberg
    Steve Cohen

    Steve Cohen


    Ο δισεκατομμυριούχος των hedge fund, Steve Cohen αντιμετώπιζε μέχρι πρόσφατα με διστακτικότητα την αγορά των crypto.

    Ωστόσο, ο γιος του -λάτρης των κρυπτονομισμάτων- τον βοήθησε να αλλάξει γνώμη.

    “Πραγματικά με έπεισε ότι αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω”, δήλωσε ο Cohen, ιδρυτής της Point72 Asset Management και ιδιοκτήτης της ομάδας  μπέιζμπολ New York Mets,  στο Skybridge Alternatives Conference,  αναφέρει το bloomberg.

    Η διαδρομή του προς τη νέα αυτή προσέγγιση περιλάμβανε συναντήσεις με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους κατά το τελευταίο εξάμηνο, προκειμένου να εκπαιδεύσει τον εαυτό του σχετικά με τις δυνατότητες της αγοράς crypto.

    «Μόλις αποφάσισα ότι υπάρχουν ευκαιρίες, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι ένας χώρος σαν το διαδίκτυο και δεν θα το χάσω», είπε ο Cohen κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης.

    Ο 65χρονος μεγιστάνας, με περιουσία αξίας 11,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, έκτοτε εισήλθε στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων τόσο ως ιδιώτης όσο και μέσω της εταιρείας του.

    Αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι επενδύει στην Radkl, μια εταιρεία διαπραγμάτευσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Νωρίτερα είχε επενδύσει στην Recur, μια εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στις αγορές και πωλήσεις NFT (non-fungible tokens), συμμετέχοντας μέσω του οικογενειακού του γραφείου στον κύκλο χρηματοδότησης της εταιρείας με 50 εκατ. δολάρια.

    Στο μεταξύ, ο Cohen, είπε στον Anthony Scaramucciμ, ιδρυτή της Skybridge Capital, ότι η Point72 Asset Management αναπτύσσεται προς την διενέργεια συναλλαγών σε crypto.

    Το μετασύμπαν

    Το ενδιαφέρον του μάλιστα, εκτείνεται πέρα ​​από τα κρυπτονομίσματα: ο Cohen δήλωσε ότι τον γοητεύει το metaverse (μετασύμπαν) ή το όραμα για έναν εικονικό κόσμο όπου οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μέσω των avatar.

    «Υπάρχουν μερικές πολύ μακρινές ιδέες εκεί έξω, για το πώς θα ξοδεύουν οι άνθρωποι τον χρόνο τους», είπε. “Το μυαλό σας μπορεί να τρέξει”, πρόσθεσε, για το πώς οι άνθρωποι θα αλληλεπιδρούν στο metaverse, αγοράζοντας δυνητικά εικονικά ακίνητα και εικονικά ρούχα για τα είδωλά τους.

    Η αγορά των New York Mets

    Ο Cohen, οπαδός των New York Mets από την παιδική του ηλικία, αγόρασε την ομάδα τον Δεκέμβριο, έναντι περίπου 2,5 δισ. δολαρίων, και μίλησε για την απόδοση του συλλόγου και για τον λόγο που τον γοητεύει.

    «Με πήγε σε ένα διαφορετικό χώρο», είπε ο δισεκατομμυριούχος. «Κατέχοντας ένα hedge fund, έχεις κάποια φήμη, αλλά τίποτα δεν είναι όπως το να έχει μία αθλητική ομάδα στη Νέα Υόρκη».

    Ωστόσο, ήταν μία δύσκολη χρονιά για την Mets, καθώς έχασε 19 από τα 28 παιχνίδια που έπαιξε τον Αύγουστο.

    Τον Ιανουάριο ο Cohen απέλυσε τον γενικό διευθυντή, Jared Porter, λόγω κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση. Τον περασμένο μήνα, ο εν ενεργεία γενικός διευθυντής Zack Scott, συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, όταν αποχώρησε από έναν έρανο που πραγματοποίησε στο σπίτι του ο Cohen. Τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια, αφού δήλωσε αθώος.

    Ο δισεκατομμυριούχος ασχολήθηκε και με τον κόσμο των social media, όπου έχει γίνει πιο ενεργός από τότε που απέκτησε την Mets, λέγοντας ότι άρχισαν να τον βλέπουν ως άνθρωπο και όχι μόνο ως τον πλούσιο ιδιοκτήτη ενός hedge fund.

    “Το Twitter είναι είναι πιο δύσκολο”, υποστήριξε ο Cohen. «Αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσεις με τους θαυμαστές και να έχεις τη δική σου φωνή”.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ