• Cryptocurrencies

    Bitcoin, Ether: Μικρή ανάσα δια χειρός Elon Musk

    • Bloomberg
    Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk

    Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk


    Τα Bitcoin, Ether και Dogecoin ανέκαμψαν μερικώς την Δευτέρα, μετά την ανάρτηση του Elon Musk στο Twitter ότι έχει στην κατοχή του τα συγκεκριμένα ψηφιακά νομίσματα και δεν σκοπεύει να τα πουλήσει.

    Το Bitcoin, το οποίο είχε υποχωρήσει έως και 2,9% πριν από το tweet του Musk, κάλυψε προς στιγμήν τις απώλειες, πριν υποχωρήσει εκ νέου.

    Το Ether, σημείωσε άνοδο έως και 2,3% πριν χάσει κάποια από τα κέρδη. Η άνοδος του Dogecoin κατά 3,8% την τελευταία ώρα ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ των κρυπτονομισμάτων που παρακολουθεί η CoinGecko.

     

    Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, είναι γνωστός για τις συχνές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τα κρυπτονομίσματα.

    Τον περασμένο Μάιο είπε ότι δεν έχει πουλήσει «και δεν σκοπεύει να πουλήσει» κανένα Dogecoin. Πρόκειται για το κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε το 2013 ως αστείο και το οποίο ο Musk υποστηρίζει κατά καιρούς.

    Τον Οκτώβριο, ο δισεκατομμυριούχος είχε ενημερώσει τους ακολούθους του ότι κατέχει Bitcoin, Ether και Dogecoin.

    Αυτή τη φορά, δημοσίευσε μια ερώτηση στο Twitter σχετικά με την διαμόρφωση του ρυθμού του πληθωρισμού τα επόμενα χρόνια. Ο Michael Saylor, διευθύνων σύμβουλος της MicroStrategy και φανατικός οπαδός του Bitcoin, απάντησε: «Τα ασθενέστερα νομίσματα θα καταρρεύσουν και η φυγή κεφαλαίων από μετρητά, ομόλογα και μετοχές αξίας προς σπάνια περιουσιακά στοιχεία όπως το #bitcoin θα ενταθεί».

    «Δεν είναι εντελώς απίθανο να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα», απάντησε ο Musk. Η MicroStrategy επιβαρύνθηκε με απομείωση 147 εκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, καθώς η πτώση της τιμής του Bitcoin ανάγκασε την εταιρεία να καταγράψει τις απώλειες που υπέστησαν τα κρυπτονομίσματα της.

    Διαβάστε ακόμη:

    Binance: Tο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto παγκοσμίως αρνείται να μπλοκάρει τους λογαριασμούς των Ρώσων



    ΣΧΟΛΙΑ