• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Επιστροφή στα 17.000 δολάρια εν αναμονή του ταμείου ανάκαμψης από την Binance

    • Bloomberg


    Τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ταμείο ανάκαμψης του κλάδου που υποσχέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance Holdings, Changpeng «CZ» Zhao.

    Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα του κόσμου, επέστρεψε στα 17.000 δολάρια με κέρδη περίπου 2%, ενώ ακολούθησε με παρόμοια κέρδη το Ether.

    Οι ανοδικές κινήσεις έβαλαν φρένο στο επιζήμιο selloff που προκάλεσε η χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX του Sam Bankman-Fried.

    Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την διαλυμένη πλέον αυτοκρατορία του, όπως το Solana και το Serum, σταθεροποιήθηκαν. Το ίδιο ισχύει και για το Cronos, το εγγενές νόμισμα του Crypto.com.

    The long-term support zone for Bitcoin is much further down
    Η μακροπρόθεσμη ζώνη στήριξης του Bitcoin είναι πολύ πιο χαμηλά

    Ο δισεκατομμυριούχος Zhao, διαχειριστής του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου crypto στον κόσμο, ανακοίνωσε το σχέδιο για το ταμείο ανάκαμψης τη Δευτέρα και είπε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

    Εν τω μεταξύ, θετική επίδραση στην αγορά crypto είχε και ένα tweet του Elon Musk ότι το Bitcoin «θα τα καταφέρει». Το Dogecoin, που είχε διαφημίσει στο παρελθόν ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, σημείωσε άνοδο για τρίτη ημέρα.

    Αν και οι αγορές ανακάμπτουν με την κίνηση του Zhao, ένα τέτοιο fund μπορεί να μην είναι το καλύτερο για τον κλάδο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Quantum Economics, Mati Greenspan. Η Binance έχει ήδη πάρα πολύ έλεγχο σε μια αποκεντρωμένη αγορά, επισήμανε.

    «Αυτού του είδους η συγκέντρωση δύναμης με κάνει να νιώθω άβολα», τόνισε ο Greenspan. «Είναι το είδος των πραγμάτων που σχεδιάστηκε να αποφεύγει η αγορά crypto και ένα από τα μαθήματα που έπρεπε να έχουμε μάθει από την περασμένη εβδομάδα».

    Διαβάστε ακόμη:

    Binance: Δημιουργεί Ταμείο Ανάκαμψης για τις crypto-επιχειρήσεις με πρόβλημα ρευστότητας



    ΣΧΟΛΙΑ