• Cryptocurrencies

    Binance: Δημιουργεί Ταμείο Ανάκαμψης για τις crypto-επιχειρήσεις με πρόβλημα ρευστότητας

    • NewsRoom
    Changpeng Zhao, ιδρυτής και Ceo του Binance

    Changpeng Zhao, ιδρυτής και Ceo του Binance


    Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, το Binance, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τις επιχειρήσεις στην crypto βιομηχανία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, ιδρύοντας ένα Ταμείο Ανάκαμψης.

    Πρόκειται για το ανταλλακτήριο που ετοιμαζόταν να εξαγοράσει το χρεοκοπημένο –πλέον- FTX. Όταν υποχώρησε στο… παρά πέντε του deal, η αυτοκρατορία του κάποτε «παιδιού-θαύμα» Sam Bankman-Fried κατέρρευσε μέσα σε τρεις ημέρες.

    Τώρα επανέρχεται, σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τα crypto για να δώσει μια χείρα βοηθείας στις επιχειρήσεις που «τρέμουν» ότι η κατάρρευση του FTX, θα οδηγήσει σε ντόμινο χρεοκοπιών, όπως είχε γίνει λίγους μήνες πριν, όταν το mega fund Three Arrows Capital «βάρεσε κανόνι», με αποτέλεσμα να οδηγήσει στην χρεοκοπία αρκετές κρυπτο-τράπεζες και να βυθίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην βιομηχανία σε ιστορικά χαμηλά.

    «Για να περιορίσει περαιτέρω τις αρνητικές επιπτώσεις του FTX, η Binance δημιουργεί ένα ταμείο ανάκαμψης του κλάδου, με στόχο να ενισχύσει τα project, που αν και ισχυρά βρίσκονται σε κρίση ρευστότητας. Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς. Στο μεταξύ, επικοινωνήστε με την Binance Labs εάν πιστεύετε ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις», ήταν το tweet του 44χρονου ιδιοκτήτη της Binance, Changpeng Zhao.

    «Καλωσορίστε άλλους παίκτες της βιομηχανίας που θέλουν να επενδύσουν. Τα crypto δεν πάνε πουθενά. Είναι ακόμα εδώ. Ας ξαναχτίσουμε», συνέχισε σε ένα δεύτερο tweet του.

    Διαβάστε επίσης:

    Κρυπτονομίσματα: Συνεχίζονται οι πιέσεις – Εξανεμίστηκαν 200 δισ. δολ. από την αγορά crypto



    ΣΧΟΛΙΑ