• Cryptocurrencies

    Αγορά crypto: Στα 1 τρισ. δολάρια επέστρεψε η κεφαλαιοποίηση, δια χειρός Ether

    • Bloomberg

    Ether


    Το Ether και το bitcoin διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ημερών την Κυριακή, με την αγορά crypto να δείχνει σημάδια σταθεροποίησης.

    Το Νο. 2 κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο έως και 5,8% στα 1.279,06 δολάρια την Κυριακή, πριν σημειώσει μικρή πτώση τη Δευτέρα το πρωί. Το ράλι σημειώθηκε μετά την πτώση του ψηφιακού νομίσματος στα 880,70 δολάρια στις 18 Ιουνίου.

    Όπως φαίνεται, βρήκε στήριξη γύρω από τον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων, ο οποίος επί του παρόντος διαμορφώνεται στα 1.200 δολάρια.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το Bitcoin ξεπέρασε την Κυριακή στα 21.860 δολάρια, αφού υποχώρησε στα 17.742,83 δολάρια στις 19 Ιουνίου. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς crypto ανέκτησε το επίπεδο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων το Σάββατο, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko, αν και βρισκόταν λίγο πιο κάτω το πρωί της Δευτέρα.

    Το Ether «ηγείται του δρόμου ανάκαμψης μετά από σημαντικές ρευστοποιήσεις», είπε η Fundstrat για το ράλι των κρυπτονομισμάτων, σε σημείωμα την Παρασκευή. Τα στοιχεία από την CoinGlass δείχνουν ότι υπήρξαν περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια ρευστοποιήσεις short θέσεων στο Ether την Παρασκευή, οι περισσότερες σε πέντε ημέρες.

    Ether has steadied out around its 200-week moving average
    Το Ether έχει σταθεροποιηθεί γύρω από τον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων

    Τα κρυπτονομίσματα έχουν πληγεί φέτος εν μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed και του πεισματικά υψηλού πληθωρισμού. Το Ether εξακολουθεί να καταγράφει απώλειες άνω του 60% από τις αρχές του έτους, ακόμη και μετά από το ράλι που σημείωσε από τα πρόσφατα χαμηλά του.

    Ένας σημαντικός αριθμός options που έληξε την Παρασκευή είχε θεωρηθεί ως πιθανή πηγή αστάθειας. Ωστόσο, ο “κίνδυνος εξαλείφθηκε απρόσμενα αποτελεσματικά” για το Ether, εν μέσω «ίσως απροσδόκητης σταθερότητας», έγραψαν σε σημείωμα οι Ainsley To, Gordon Grant και Noelle Acheson της Genesis Trading.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ποιος είναι ο άγνωστος billionaire που προσπαθεί να σώσει την βιομηχανία των crypto

    Xάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 100 εκατ. δολαρίων από την Horizon Bridge



    ΣΧΟΛΙΑ