• ΑΓΟΡΕΣ

    Citi: «Βλέπει» μεγάλη ανάκτηση κερδών το 2021 για τις τράπεζες

    Citi


    Οι εταιρείες παγκοσμίως «κλείνουν τα βιβλία» για το 2020 και οι επενδυτές επικεντρώνονται στο 2021, που υπόσχεται να είναι μια πολύ πιο εποικοδομητική χρονιά.

    Η Citi, στην προεπισκόπησή της για τα εταιρικά κέρδη δ’ τριμήνου αναφέρει ότι, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 τα κέρδη ανα μετοχή εκτιμάται ότι υποχώρησαν κατά 10%, θα επανέλθουν ή ακόμα και θα ξεπεράσουν τα επίπεδα πριν από την COVID έως το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

    Δύο βασικές ανησυχίες που είναι πιθανό να κυριαρχήσουν στη συζήτηση των επενδυτών φέτος είναι ο πληθωρισμός και οι φόροι, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι δεν θα αποτελέσουν απειλή για την κερδοφορία βραχυπρόθεσμα. Σε ό,τι αφορά στους επιμέρους κλάδους, ένας συνδυασμός θεμελιωδών παραγόντων υποστηρίζει την ευρεία ανάκαμψη των κερδών το 2021.

    Η περίοδος των αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2020 ξεκινά ανεπίσημα αυτήν την εβδομάδα με τις μεγάλες τράπεζες. Καθώς η άνοδος των κρουσμάτων COVID στα τέλη του περασμένου έτους οδήγησε σε αύξηση των περιορισμών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η Citi εκτιμά ότι το δ’ τρίμηνο θα είναι αρνητικό.

    Ωστόσο, οι επενδυτές εστιάζουν στην εποχή μετά τον κορονοϊό και στα σχέδια των εταιρειών για επιστροφή στην «κανονικότητα» από το 2021 και έπειτα.

    Τράπεζες

    Μετά από ένα δύσκολο 2020, οι τράπεζες είναι πιθανό να βελτιώσουν την εικόνα των δανείων κατά το επόμενο έτος. Επιπλέον, τα αυξανόμενα επιτόκια και η αυξανόμενη καμπύλη απόδοσης των ΗΠΑ υποστηρίζουν τα καθαρά περιθώρια επιτοκίου των τραπεζών.

    Οι αμερικανικές τράπεζες θα επαναλάβουν τις επαναγορές μετοχών, ενώ οι ευρωπαϊκές είναι πιθανό να συνεχίσουν τα μερίσματα καθώς διευκολύνονται τα ρυθμιστικά μορατόριουμ. Με τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων κατά 50-75 μονάδες βάσης φέτος, οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω άνοδο στα τραπεζικά μερίδια αφού ήταν μεταξύ των ομίλων με τις χειρότερες επιδόσεις το 2020.

    Διαβάστε ακόμα:

    Citi: «Bullish» για ευρωπαϊκές και βρετανικές μετοχές, νομίσματα και εταιρικά ομόλογα

    Citi: Μην περιμένετε την επόμενη ύφεση για να επενδύσετε

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ