• ΑΓΟΡΕΣ

    BofA για Coca-Cola HBC: Ανεβάζει την τιμή στόχο στα €33,90 – Συντηρητικό το guidance

    Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC

    Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC


    Η BofA μετά τα αποτελέσματα της Coca Cola HBC (CCH) προβαίνει σε αύξηση των εκτιμήσεων της επί των κερδών ανά μετοχή κατά 4%-5% και αυξάνει την τιμή στόχο στα €33,90 από €32,15 με τη σύσταση αγοράς να διατηρείται, ενώ επισημαίνει ότι η έκπτωση σε σχέση με τον κλάδο των βασικών προϊόντων ανέρχεται σε 30%.

    «Η CCH ξεπέρασε για άλλη μια φορά τόσο τις επιδόσεις των συγκριτικών μέσων, όσο και τις προσδοκίες των αναλυτών στο 4ο τρίμηνο/ 2ο εξάμηνο.

    Με δείκτη Ρ/Ε στις 13 φορές για το επόμενο δωδεκάμηνο, η μετοχή διαπραγματεύεται με έκπτωση 30% περίπου σε σχέση με τα βασικά προϊόντα, παρά το γεγονός ότι προσφέρει διψήφια (ανθεκτική) αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή και επιλογές στον ισολογισμό της.

    Αυξάνουμε την τιμή στόχο στις 29 λίρες από 27,50 λίρες, αντανακλώντας τις υψηλότερες εκτιμήσεις μας για τα EPS. Οι πωλήσεις του τετάρτου τριμήνου ήταν +17%, και τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) του β’ εξαμήνου +18% παρά το δύσκολο περιβάλλον. Η καθοδήγηση για το EBIT για το 2024 ήταν μάλλον συντηρητική.

    Αναμένουμε οργανικές πωλήσεις +8%, EBIT +9,5% και αυξάνουμε τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) 4% με 5% και επαναλαμβάνουμε τη σύσταση buy για τη μετοχή», εξηγούν οι Andrea Pistacchi και Victor Beltran-Segarra.

    «Για το 2024, η διοίκηση καθοδήγησε οργανικές πωλήσεις +6% με +7% (σύμφωνα με τον μεσοπρόθεσμο στόχο), με θετικό όγκο, και οργανικό EBIT +3% με +9%, αμφότερα κάτω από το consensus πριν από τα αποτελέσματα (+7,3% και +10,9% αντίστοιχα).

    Η καθοδήγηση είναι συντηρητική, κατά την άποψή μας, και αναμένουμε οργανικές πωλήσεις +8% (εύκολες καλοκαιρινές συγκρίσεις στην Ευρώπη, ανάκαμψη σε βασικές αναπτυσσόμενες αγορές, ισχυρό price/mix) και οργανικό EBIT +9,5% περίπου (μειώσαμε το οργανικό EBIT για να αντικατοπτρίσουμε την πιο πρόσφατη υποτίμηση του Naira, του νιγηριανού νομίσματος). Αυξάνουμε τα κέρδη ανά μετοχή την περίοδο 2024-2026 κατά 4-5% εξαιτίας της ισχυρότερης βάσης του 2023», εξηγούν οι αναλυτές της BofA.

    Τα βασικά στοιχεία

    1. Ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά +7% το 4ο τρίμηνο, χάρη στις αναδυόμενες αγορές. Η ενέργεια και ο καφές (αντιπροσωπεύουν συνολικά το 8% των πωλήσεων) συνεχίζουν να υπεραποδίδουν έντονα (πωλήσεις +27%/+37% πέρυσι), και το single-serve απέκτησε περαιτέρω διείσδυση (+80 μονάδες βάσης το 2023), οδηγώντας σε θετικό μείγμα.

    2. Συνεχής αύξηση του μεριδίου, υποστηριζόμενη από τις καλύτερες στην κατηγορία τους δυνατότητες και την εκτέλεση δεδομένων (+110 μ.β. το 2023- +400 μ.β. από το 2019-2023 εκτός Ρωσίας/Ουκρανίας/Αιγύπτου).

    3. Οι προοπτικές του κόστους πωληθέντων για το 2024 σε γενικές γραμμές όπως αναμενόταν, με καθοδήγηση για χαμηλό έως μεσαίο μονοψήφιο πληθωρισμό, συμπεριλαμβανομένου του δυσμενούς συναλλαγματικού συναλλάγματος (από την πρόσφατη υποτίμηση του Naira) και του συνεχιζόμενου πληθωρισμού ζάχαρης/χυμού. Οι ισχυρές τιμές και το μείγμα προϊόντων θα πρέπει να είναι υπεραρκετές για να αντισταθμίσουν τις πιέσεις στο κόστος και να διευρύνουν τα περιθώρια κέρδους το 2024.

    4. Η ισχυρή παραγωγή ταμειακών ροών έφερε μείωση του δείκτη καθαρού χρέους προ τα EBITDA σε χαμηλότερα από 1,1 φορές το 2023, παρά τις εξαγορές και συγχωνεύσεις της Finlandia και την επαναγορά μετοχών. Ελλείψει μεγάλων συγχωνεύσεων και εξαγορών, στους επόμενους 12-18 μήνες, βλέπουμε δυνατότητες για περαιτέρω πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Bank: Νέα περίοδος εξωστρέφειας και ανάπτυξης της κυπριακής θυγατρικής

    Jeff Bezos: Συνεχίζει τις πωλήσεις μετοχών της Amazon – Ρευστοποιήσεις άνω των 6 δισ. δολ. τον Φεβρουάριο

    Eni: Μειωμένα κατά 34% τα κέρδη δ’ τριμήνου – Αναμενόμενη η πτώση



    ΣΧΟΛΙΑ