• ΑΓΟΡΕΣ

    Citi: Αγοράστε τη βουτιά στις παγκόσμιες μετοχές

    Beata Manthey, Citi

    Beata Manthey, Citi


    Ευκαιρία για ράλι βλέπουν οι αναλυτές της Citigroup, οι οποίοι προβλέπουν άνοδο 15% στον δείκτη MSCI All-Country World Local Index μέχρι τα μέσα του 2024.

    Η ομάδα με επικεφαλής της Beata Manthey προτείνει τις κυκλικές μετοχές, αυτές που είναι πιο ευάλωτες στις οικονομικές συνθήκες, καθώς τα επιτόκια φτάνουν στην κορύφωσή τους, η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί σε ήπιο βαθμό και ο πληθωρισμός σταδιακά θα υποχωρήσει.

    Η επόμενη ημέρα για τις μετοχές

    «Μέχρι πρόσφατα οι στόχοι μας για το τέλος του έτους έδειχναν πτώση στις αγορές και αυξημένη μεταβλητότητα», ανέφερε η Manthey σε σημείωμά της. Μετά το τελευταίο sell off, θεωρούμε ότι υπάρχει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου. Θα αγοράζαμε τη βουτιά, όπως μας συμβουλεύει το εργαλείο μας για τη Bear market, το οποίο εξετάσει την αξία των μετοχών, τη καμπύλη αποδόσεων, το συναίσθημα των επενδυτών και τη κερδοφορία».

    Η άνοδος των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα έχει ταρακουνήσει τις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες, με τους επενδυτές να προσπαθούν να υπολογίσουν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι κεντρικές τράπεζες θα διατηρήσουν υψηλά επιτόκια.

    Οι αμερικάνικες τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα, όμως για τη Citi οι παγκόσμιες μετοχές τεχνολογίας έχουν χάσει μεγάλο μέρος της αξίας τους και μπορούν να ανακάμψουν, γι’ αυτό το λόγο η Manthey αναθεώρησε την αξιολόγησή της σε overweight.

    Αντίθετα, υποβάθμισε τις βρετανικές μετοχές σε underweight, επικαλούμενη τις πιέσεις στον FTSE από την υποχώρηση των τιμών πετρελαίου.

    Απαισιοδοξία για την αμερικανική οικονομία

    Ο αναλυτής της Bank of America  Michael Hartnett συμφωνεί ότι μετοχές και ομόλογα βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο λόγω του sell off. Όμως παραμένει απαισιόδοξος κυρίως για τα λεγόμενα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, καθώς σε αντίθεση με τη Manthey αναμένει μια σκληρή οικονομική προσγείωση στον απόηχο των υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτοκίων.

    Απαισιόδοξος για την οικονομία εμφανίστηκε νωρίτερα και ο Μάρκο Κολάνοβιτς της JP Morgan: «Δεν είμαι σίγουρος πώς θα την αποφύγουμε την ύφεση εάν παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο των επιτοκίων», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής αγορών της επενδυτικής τράπεζας στο «Fast Money» του CNBC.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Προβάδισμα στις τράπεζες, αδυναμία διάσπασης των 1.160 μονάδων

    Kolanovic (JP Morgan): Προβλέπει βουτιά 20% για τον S&P 500 και προειδοποιεί για ενδεχόμενη ύφεση

    Νέο κρας τεστ για τα ομόλογα – Πληθωρισμός και εργασία στο ραντάρ επενδυτών

    ──────────────────                           

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ