• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρυσός: Υποχωρεί με τους επενδυτές να αναζητούν καταφύγιο στο δολάριο

    • Bloomberg
    Χρυσός


    Ο χρυσός υποχώρησε ξανά προς τα χαμηλά 11 μηνών καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στο δολάριο εν μέσω των προσδοκιών για πιο επιθετική νομισματική πολιτική από τις ΗΠΑ.

    Το πολύτιμο μέταλλο διολίσθησε έως και 1,3%, αφού έκλεισε την Τετάρτη με άνοδο 0,6% στον απόηχο της καταιγιστικής έκθεσης για τον πληθωρισμό από τις ΗΠΑ. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed είναι πιθανότερο να αυξήσει τα επιτόκια κατά 100 μονάδες βάσης όταν συνεδριάσει αργότερα αυτό το μήνα, μια κίνηση που θα ενίσχυε τις πιθανότητες εισόδου της οικονομίας σε ύφεση.

    Μέχρι την Πέμπτη, οι επενδυτές είχαν αφομοιώσει τις ειδήσεις για τον πληθωρισμό και στράφηκαν ξανά από τον χρυσό στο δολάριο ως αντιστάθμιση, σύμφωνα με τον David Lennox, αναλυτή της Fat Prophets.

    Gold has fallen back near recent low
    Ο χρυσός υποχώρησε κοντά στο πρόσφατο χαμηλό

    «Θα χρειαζόμασταν πραγματικά να δούμε ένα πολύ χαμηλότερο δολάριο ΗΠΑ προκειμένου ο χρυσός να έχει τη δυνατότητα για μία σταθερά θετική πορεία στο μέλλον», επισήμανε ο Lennox. «Οι επενδυτές στρέφονται περισσότερο στο αμερικανικό νόμισμα παρά στον χρυσό ως καταφύγιο».

    Οι τιμές του χρυσού ήταν ασταθείς φέτος καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πυροδότησε το ράλι του μετάλλου πολύ πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά τον Μάρτιο, ωστόσο η δυναμική του εξασθένισε καθώς μετατοπίστηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης και πληθωρισμού. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι επενδυτές έχουν μειώσει τις συμμετοχές στα ETF του χρυσού.

    Η spot τιμή του χρυσού υποχωρούσε νωρίτερα κατά 1,3%, στα 1.712,53 δολάρια ανά ουγγιά. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot ενισχύονταν κατά 0,5%.

    Πτώση σημείωσαν και τα υπόλοιπα μέταλλα, ασήμι, πλατίνα και παλλάδιο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χρυσές λίρες: Επική γκάφα από την Τράπεζα Ελλάδος που έδωσε λάθος στοιχεία για τις αγοραπωλησίες- Δεν υπήρξε «κύμα» τοποθετήσεων

     



    ΣΧΟΛΙΑ