• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Τράβηξαν χειρόφρενο σε Εθνική, ΟΤΕ – Πακέτο για το Jumbo, νέα πτώση για Ιντρακάτ

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    To βιβλίο προσφορών για το ελληνικό 10ετές άνοιξε με το προτεινόμενο επιτόκιο για τα 2,5 δισ. ευρώ που ζητεί ο ΟΔΔΗΧ να διαμορφώνεται σε 0,90% και τις εκτιμήσεις των αναλυτών να αναφέρουν ότι αυτό θα διαμορφωθεί οριακά πιο πάνω, στο 0,91%. Το ομόλογο είναι 10ετές και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπερκαλυφθεί.

    Οι επενδυτές βλέπουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στην Ελλάδα η κυρία Φον Ντερλάιεν, η πρόεδρος της Ε.Ε., για να δώσει το «πράσινο φως» της προέγκρισης των κεφαλαίων για την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης. Που σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου να πέσουν στην αγορά τα πρώτα 4 δισ. ευρώ.

    Οι τραπεζίτες χθες στο πλαίσιο του 10ου roadshow του Χ.Α. προς τους Αμερικανούς επενδυτές, είπαν ότι πλέον οι χρηματοδοτήσεις θα στραφούν προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης του ευρωπαϊκού ταμείου.

    Άλλωστε, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Άλεξ Πατέλης, από το ίδιο βήμα μίλησε «για εκπλήξεις που θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα».

    Στο πλαίσιο αυτό ο γενικός δείκτης δεν «τολμά» να κινηθεί πάνω από τα προηγούμενα υψηλά των 919 μονάδων, χωνεύοντας προφανώς την περιοχή που κατέκτησε χθες τα επίπεδα άνω των 910 μονάδων.

    Στο πρώτο τέταρτο ο τζίρος ξεπερνάει τα 3,3 εκατ. ευρώ, με το ενδιαφέρον να στρέφεται και πάλι στην Alpha ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 που κινείται στο 1,51 ευρώ. Πριν από λίγο άνοιξε και το βιβλίο προσφορών για την Τράπεζα Πειραιώς, με τον κ. Χρήστο Μεγάλου να δηλώνει χθες ενώπιον των Αμερικανών επενδυτών ότι η τράπεζά του ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου στην Ευρώπη.

    Πιέσεις σε Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,38% 2,63 στο 1,39 ευρώ, την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, στα 9,73 ευρώ και την ΕΤΕ, στα 2,67 ευρώ.

    Σταθεροποιητικά στα 0,81 ευρώ η Eurobank, ενώ νέα πτώση καταγράφει η Ιντρακάτ, πάνω από 2%. Ανοδικά Jumbo, στα 15,80 ευρώ και Μότορ Όιλ στα 14,88 ευρώ.

    Σταθερά στα 15,33 ο Μυτιληναίος, ενώ ανάσες στο ταμπλό δίνει και ο ΟΠΑΠ που πλέον κινείται σε νέα υψηλά στα 13,74 ευρώ, ενώ ο ΟΤΕ υποχωρεί οριακά στα 14,97 ευρώ.

    Ενδιαφέρον και σήμερα για τα small caps με εντολές σε Καραμολέγκο και Reds.

    Η αγορά συζητεί πάντως για μουδιασμένο άνοιγμα, που δεν έχει καμία σχέση με το χθεσινό ντεμαράζ στο κλείσιμο που οδήγησε τον δείκτη στις 913 μονάδες.

    Τέλος έγινε πακέτο στην Jumbo 59 χιλιάδων τεμαχίων, στα 15,70 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζα Πειραιώς: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών – Στο 9-9,25% το επιτόκιο του ομολόγου

    Bitcoin: Προβλέψεις σοκ από τους αναλυτές, πιθανή υποχώρηση στα 20.000 δολάρια

    Σε επιτόπιο τροχάδην ο Γενικός Δείκτης!



    ΣΧΟΛΙΑ