• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Τραγικές απώλειες στο σύνολο του έτους, παρά το ράλι του Νοεμβρίου και τις προοπτικές που διανοίγονται

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρηματιστήριο


    Ράλι τον Νοέμβριο, χασούρα από την αρχή της χρονιάς.

    Ένας Νοέμβριος δεν… φέρνει την άνοιξη στο ταμπλό, παρά τις θετικές προοπτικές που διανοίγονται. Προοπτικές, οι οποίες σμιλεύονται με μεθοδικότητα από την κυβέρνηση για να καταστεί το Χρηματιστήριο Αθηνών πόλος έλξης κεφαλαίων, αλλά και για να πρωταγωνιστήσει στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης, τουλάχιστον έτσι όπως έχει αποτυπωθεί το όραμα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με  bonus  για τις εταιρείες του κλάδου της ενέργειας, φοροαπαλλαγές ή διαφορετικό φορολογικό καθεστώς με μειωμένους φόρους για τις ήδη υφιστάμενες εισηγμένες ή εκείνες που φιλοδοξούν να διέλθουν της εισόδου της Λεωφόρου Αθηνών.

    Πρωταγωνιστής αποδόσεων τον Νοέμβριο ήταν η Eurobank με κέρδη 72%, αλλά με πτώση 46,8% από την αρχή της χρονιάς. Στο 71% ανέρχονται τα κέρδη της Πειραιώς, η οποία τον μήνα που μας πέρασε αντιμετώπισε το θέμα πληρωμής των CoCos μετά το «όχι» του SSM που σηματοδότησε και την κρατικοποίηση της τράπεζας και ταυτόχρονα την εκκίνηση, παρασκηνιακά προσώρας, των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης μέσα στο 2021. Πλην όμως, οι απώλειες το 2020 ανέρχονται σε… 62,5%.

    Κέρδη 70,5% για την μετοχή της Aegean, αλλά με απώλειες 46,5% για την αεροπορική, η οποία θα λάβει μεν κρατική βοήθεια 120 εκατ. ευρώ, αλλά οι βασικοί μέτοχοι θα κληθούν να προσθέσουν άλλα 60 εκατ. ευρώ. Αυτό, σε συνδυασμό με την προσδοκώμενη αύξηση της επιβατικής κίνησης μετά την ανακάλυψη του εμβολίου.

    Κέρδη 66,7% για την Alpha, αλλά πτώση 62,5% το 2020, 65,6% για την Frigoglass, αλλά 45,6% μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Όπως αποκάλυψε το mononews.gr, η Frigoglass, συμφερόντων της οικογένειας Δαυίδ, πρόκειται να συμμετάσχει στο τεράστιο project της αποθήκευσης των εμβολίων κατά της Covid-19 λόγω της δραστηριότητάς της στα ψυγεία.

    Κέρδη 63,6% για την MIG τον Νοέμβριο, αλλά πτώση 58,8% από την αρχή του χρόνου, με την εταιρεία να κλείνει με το CVC την πώληση της Vivartia.

    Κέρδη 44,05% για την Autohellas, αλλά απώλειες πάνω από 27% το 2020, ως αποτέλεσμα της κρίσης στον τουρισμό. Όμως, η εισηγμένη εμφάνισε οικονομικά αποτελέσματα αξιόμαχα, παρά την αρνητική συγκυρία στον τουρισμό, ενώ βγαίνει το στοίχημα της πώλησης και εμπορίας αυτοκινήτων.

    Η ΕΚΤΕΡ εμφάνισε κέρδη πάνω από 41,3% τον Νοέμβριο, αλλά οι απώλειες πλησιάζουν το 28% το 2020, ως αποτέλεσμα του παγώματος πολλών έργων εξαιτίας της καραντίνας και της παρεπόμενης κρίσης.

    Κέρδη πάνω από 37% για την Επίλεκτος τον Νοέμβριο, αλλά η πτώση ανέρχεται στο 30%.

    Κέρδη 36,5% για τον ΟΠΑΠ, με τις απώλειες από την αρχή της χρονιάς να ξεπερνούν το 18,5%.

    Στο 33,9% τα κέρδη της Μότορ Όιλ τον μήνα που μας πέρασε με τις απώλειες στο σύνολο του έτους μέχρι στιγμής στο 48,1%. Η μετοχή «χτυπήθηκε» από τα ξένα  funds εξαιτίας της εξόδου της από τους δείκτες της MSCI.

    Ίδια εικόνα και για τα ΕΛΠΕ που κατέγραψαν άνοδο 28,1%, αλλά οι απώλειες για το σύνολο του έτους αγγίζουν το 39%.

    Διαβάστε ακόμα: 

    Ιστορικά κέρδη 11,8% για τον Dow Jones τον Νοέμβριο, παρά την πτώση της τελευταίας συνεδρίασης

    Χρηματιστήριο: Rebound με κέρδη 70% για μετοχές της Big Cap τον Νοέμβριο

    Citi: Δίνει τιμή στόχο 20 ευρώ για τον ΟΤΕ – Βλέπει περιθώριο ανόδου 47%

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ