• Business

    Mega deal στα τρόφιμα: Εγκρίθηκε η πώληση της Vivartia στο CVC

    Οι επικεφαλής του CVC Capital: Η τριανδρία των MacKenzie, Koltes και Van Rappard διαχειρίζεται 80 και πλέον δισ. ευρώ από το Λουξεμβούργο


    Νέα εποχή ξεκινάει για την Vivartia, μετά την υπογραφή της σύμβασης πώλησης (SPA) του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στο CVC Capital.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της MIG σε σημερινή συνεδρίασή του ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση εξαγοράς της Vivartia από το CVC Capital. Το τίμημα ανέρχεται στα 175 εκατ. ευρώ για το 100% της εταιρείας τροφίμων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το CVC αναλαμβάνει και το σύνολο των δανείων που βαραίνουν την Vivartia, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του deal σε πάνω από 600 εκατ. ευρώ.

    Πρακτικά πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα deals που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά. Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της MIG και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της MIG συμφώνησε με την Πειραιώς ώστε η αποπληρωμή των υπόλοιπων δανείων που βαραίνουν την MIG να παραταθούν κατά τρία χρόνια. Μια εξέλιξη που δίνει τη δυνατότητα στην MIG να αναπτυχθεί με μεγαλύτερη ευχέρεια και να υλοποιήσει τους επόμενους επενδυτικούς στόχους της.

    Η οριστικοποίηση της μεταβίβασης του μεγαλύτερου ομίλου τροφίμων της χώρας, ο οποίος διατηρεί ηγετική θέση σε πολλές κατηγορίες στο αμερικάνικο fund σηματοδοτεί την ενεργητικότερη εμπλοκή ενός πραγματικού κολοσσού στην ελληνική οικονομία.

    Το CVC, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 80 δισ. ευρώ έχει επενδύσει ήδη στον χώρο της Υγείας (Metropolitan, Υγεία, Ιασώ General, Μητέρα και Λητώ), στις μαρίνες Ζέας, Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας και στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω της Skroutz.gr ενώ διεκδικεί με καλές πιθανότητες την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας.

    Το CVC ιδρύθηκε το 1981 και θεωρείται από τα σημαντικότερα διεθνή private equity & credit funds με ένα παγκόσμιο δίκτυο 23 τοπικών γραφείων, εκ των οποίων 15 στην Ευρώπη και την Αμερική και 8 στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού.

    Διαβάστε ακόμα:

    MIG: Στα €175 εκατ. η προσφορά του CVC για τη Vivartia

    CVC – Vivartia: «Αντίστροφη μέτρηση» για το mega deal στα τρόφιμα – Τι «ξεκλείδωσε» τη συμφωνία

    Το νέο σχέδιο Στάσση, όλοι πάνω από τον Μυλωνά για το Frontier, η κρίση με τον Ζαββό και το κρίσιμο ΔΣ της MIG



    ΣΧΟΛΙΑ