• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Το πάρτι συνεχίζεται στην ΕΥΔΑΠ – Πόσο η κατάσταση στη μετοχή της Πειραιώς επηρεάζει το ταμπλό


    Σταθεροποιητικά μετά το ράλι κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές.

    Στην Αθήνα, η χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να διατηρεί το ανοδικό σενάριο, που θέλει την αγορά να κατευθύνεται προς τις 900 μονάδες, πλην όμως τούτο δεν γίνεται με τους ρυθμούς που θα ανέμενε κανείς.

    Όσο και να μην επηρεάζει τη διαμόρφωση του γενικού δείκτη η μετοχή της Πειραιώς, η οποία είδε την κεφαλαιοποίησή της να υποχωρεί στα χαμηλά των 249 εκατ. ευρώ, σημαντικό μέρος της ρευστότητας κατευθύνεται στη συγκεκριμένη μετοχή. Κάτι που φαίνεται από τους υψηλούς καθημερινούς όγκους συναλλαγών – πάνω από 19 εκατ. τεμάχια άλλαξαν χέρια χθες.

    Ταυτόχρονα, μέτοχοι στην Πειραιώς -ακούγεται εντόνως στην αγορά- μειώνουν θέσεις από άλλα χαρτιά για να κατοχυρώσουν ρευστότητα, χρήσιμη για τη συμμετοχή τους στο book building.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, στις 884 μονάδες, σταθεροποιητικά εκ πρώτης όψεως. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 2 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τους χρηματιστές, ούτε τον Απρίλιο θα πλήξουμε. Από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να αναμένονται τα πρώτα inflows στις μετοχές που συζητείται να εισαχθούν στον MSCI. Εurobank και Μυτιληναίος κρίνεται ότι είναι πρώτα στη λίστα και ακολούθως, η ΔΕΗ με την Εθνική.

    Η μετοχή που κάνει τη διαφορά και σήμερα είναι η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ -0,86% 5,75 που σημειώνει άνοδο πάνω από 2%, δηλαδή αρχίζει και κινείται πάνω από τα 8 ευρώ. Όπως έγραψε σήμερα το mononews.gr, ο CEO της Επιχείρησης κ. Χάρης Σαχίνης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για γενναία επιστροφή μετρητών στους μετόχους.

    Πτώση 2% για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 4,00 στα 0,285 ευρώ, αλλά στο limit down υποχωρεί το συμβόλαιο της Πειραιώς, στα 19 λεπτά.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΥΔΑΠ: Εκτός από μέρισμα και επιστροφή μετρητών στους μετόχους επιφυλάσσει ο Χάρης Σαχίνης

    Ελληνικά ομόλογα €3 δισ. αγόρασε σε ένα μήνα η ΕΚΤ

    Ανδρέας Γιαννόπουλος στο mononews: Σημαντικοί Έλληνες θα δώσουν το παρών στην 1η Διάσκεψη THE GREEKS ARE BACK



    ΣΧΟΛΙΑ