• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Διάθεση για κέρδη, μαζεύουν οι απώλειες στις τράπεζες στο «συν» η Πειραιώς, Μυτιληναίος και Jumbo, δυναμώνει η MOH

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Οριακές οι διακυμάνσεις στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά σε μία συνεδρίαση που δεν αναμένεται να δώσει συγκινήσεις από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η μετάλλαξη Όμικρον πέρασε και στη χώρα μας.

    Η αβεβαιότητα είναι χαρακτηριστική και αποτυπώνεται με τον πιο εύγλωττο τρόπο από τη νευρικότητα με την οποία κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Νέος γύρος πτώσης λοιπόν, στην Φρανκφούρτη, όπου ο δείκτης Dax υποχωρεί κατά 1%. Σχετικά ηπιότερη η αντίδραση της Λεωφόρου Αθηνών με τον γενικό δείκτη να κινείται προς το παρόν μεταξύ 874-877 μονάδων και συναλλαγές περί τα 3 εκατ. Ευρώ.

    Ωστόσο, η τάση φαίνεται να αλλάζει. Ήδη, ο ΟΤΕ ΟΤΕ 0,30% 13,57 πέρασε σε θετικό πρόσημο και μαζί του ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,61% 36,06 και το Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,61% 26,42.

    Επιπρόσθετα, οι απώλειες πάνω από 1% στην Alpha Bank ΑΛΦΑ -0,61% 1,64 περιορίζονται σε 0,5%, ενώ η Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,83% 3,90 πέρασε σε θετικό πρόσημο. Περιορισμός απωλειών παρατηρείται επίσης σε Εθνική ΕΤΕ -0,54% 7,30 και Eurobank ΕΥΡΩΒ -0,56% 1,78.

    Πάνω από 1%η πτώση στην Alpha Bank, ενώ οριακές είναι οι απώλειες για ΕΤΕ και Eurobank, κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα, στα 2,68 και 0,88 ευρώ αντίστοιχα. Στο 1,28 ευρώ υποχωρεί η Πειραιώς με πτώση 0,7%. Τιτάνας, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Μότορ Όιλ είναι οι μετοχές εκείνες που συγκεντρώνουν επενδυτικό ενδιαφέρον την Πέμπτη.

    Περιορισμένου εύρους κινήσεις και κάποια αποστασιοποίηση από τα small caps είναι ορατή αυτή την ώρα στο ταμπλό. Reds, Kέκροπας, Καραμολέγκος, είναι μόλις μερικές από τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης που αυτονομούνται ανοδικά.

    Πάνω από 1% τα κέρδη για τον Φουρλή που επιστρέφει πάνω από τα 4 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι χθες η αγορά έδειξε να κινείται ανοδικά, χωρίς μεγάλες προσδοκίες, αφού οι επενδυτές μετά το sell off της περασμένης Παρασκευής παραμένουν μουδιασμένοι.

    Η επιλεκτική τοποθέτηση σε μετοχές είναι η συνταγή μπροστά στην αβεβαιότητα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον, η οποία εμφανίστηκε και στην Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα την Πέμπτη.

    Μετάλλαξη Όμικρον, ελλείψεις στα αγαθά, λόγω υψηλής ζήτησης, lockdowns, υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, κούρσα στις τιμές των πρώτων υλών και αύξηση του ενεργειακού κόστους, είναι η πολύπλευρη οικονομική πραγματικότητα που καλούνται να συνδιαλλαγούν μέσω των Χρηματιστηρίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Phoenix Vega: Τα έσοδα από τόκους που έστειλαν τη μετοχή πάνω από την τιμή εισαγωγής

    Προς μετάθεση για τον Φεβρουάριο οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του PEPP

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 7,5985% το έμμεσο ποσοστό δικαιωμάτων της EFG Trust Company



    ΣΧΟΛΙΑ