• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τα τρία καλά νέα που επαναφέρουν την αγορά πάνω από 800 μονάδες – Όλα τα βλέμματα σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Aegean


    Τρεις φορές έχει δει το αρνητικό πρόσημο ο Γενικός Δείκτης από τις 11 Δεκεμβρίου και το… εορταστικό κλίμα φαίνεται ότι συνεχίζεται χωρίς εκπτώσεις.

    Ο στόχος παραμένει ο περιορισμός των απωλειών ακόμα και σε μονοψήφιο ποσοστό από την αρχή του 2020. Κι αυτό θα επιτευχθεί αν η αγορά βρίσκεται πάνω από τις 800 μονάδες, όπως συμβαίνει σήμερα από τις διαθέσεις των συναλλασσόμενων στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

    Ο τζίρος προσεγγίζει τα 10 εκατ. Ευρώ και ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί για μία ακόμα φορά τη διάσπαση των 800 μονάδων. Και μένει να φανεί με αφορμή αυτή την πέμπτη απόπειρα διάσπασης των εν λόγω επιπέδων, ο δείκτης θα παραμείνει.

    Η Χριστουγεννιάτικη συμφωνία για το Brexit, η έναρξη των εμβολίων στην Γηραιά Ήπειρο πριν από το τέλος της χρονιάς και η υπογραφή του νομοσχεδίου από τον Τραμπ για την ενίσχυση με 900 δισ. δολ. της αμερικανικής οικονομίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γεμίζει αισιοδοξία τις αγορές για ένα αποδοτικότερο 2021, αλλά και για επιστροφή των οικονομιών στην κανονικότητά τους.

    Στο Χ.Α. ωστόσο, υπάρχει και επιφυλακτικότητα. Ειδικά ως προς το αν η αντίδραση που βγαίνει στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης θα δώσει το έναυσμα για ρευστοποιήσεις και κατοχύρωση κερδών.

    Οι τράπεζες οδηγούν και σήμερα την κούρσα, με άνοδο 5% και επιστροφή του κλαδικού δείκτη τους στις 519 μονάδες. Κέρδη σχεδόν 7% για την ΕΤΕ, 6% για την Alpha, 7,5% ΑΛΦΑ 3,73% 1,67 για την Πειραιώς και 4,5% για την Eurobank.

    Οι επενδυτές στρέφονται εκ νέου στη ΔΕΗ ΔΕΗ 1,78% 11,42, που ενισχύεται στα 7,45 ευρώ και με κέρδη 4,2% και όγκο πάνω από 80 χιλιάδες τεμάχια, 6% τα κέρδη για την Aegean ΑΡΑΙΓ 0,33% 12,33, αφού η έναρξη των εμβολίων συνιστά την αρχή του τέλους της πανδημίας και την αποκατάσταση της ομαλότητας, σταδιακά, στον κλάδο των αερομεταφορών.  Η μετοχή της Aegean ανακάμπτει στα 5,30 ευρώ.

    Πάνω από 3% τα κέρδη στην ΕΧΑΕ και πάνω από 1,4% η άνοδος για Μυτιληναίο, ΜΟΗ, Jumbo και OTE. Πάνω από 2% τα κέρδη για τον ΟΠΑΠ και την Τέρνα Ενεργειακή.

    Από τα small caps ξεχωρίζει η Ίλυδα με κέρδη πάνω από 13%, ο Ικτίνος με άνοδος πάνω από 5% και η Space Hellas με κέρδη 5,08%.



    ΣΧΟΛΙΑ