• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: ΕΛΠΕ και Motor Oil στο επίκεντρο, προς νέα υψηλά για φέτος ΟΤΕ και ΟΠΑΠ

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Το φλερτ με τις 900 μονάδες είναι σφοδρό και έντονο σήμερα και δεν γίνεται με τους… παραδοσιακούς παίκτες, δηλαδή μόνο τις τράπεζες. Το προβάδισμα έχουν πάρει τα ΕΛΠΕ και η Μότορ Όιλ, αλλά και η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ.

    Η κεφαλαιοποίηση της Μότορ Όιλ ξεπερνάει πλέον το 1,6 δισ. ευρώ και των ΕΛΠΕ το 1,9 δις. ευρώ κινούμενα και τα δύο χαρτιά στα υψηλά του τελευταίου χρόνου. Μάλιστα, τα δύο διυλιστήρια, τις μετοχές τους, απογειώνει η έκθεση της Goldman Sachs για τον κλάδο, που, λέει, χαρακτηριστικά ότι είναι το play του Χρηματιστηρίου.

    Από εκεί και πέρα, η ΓΕΚ επιστρέφει σε κεφαλαιοποίηση πάνω από 1 δις. ευρώ. Μέσα στον μήνα ψηφίζεται από τη Βουλή η κατασκευή του βόρειου τμήματος του Ε – 65 που θα συνδέει τη Λαμία με την Εγνατία Οδό, διασχίζοντας όλο τον θεσσαλικό κάμπο. Ήδη η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ έχει ανεκτέλεστο πάνω από 3 δις. ευρώ και αναμένεται να διευρυνθεί τουλάχιστον κατά 500 εκατ. ευρώ ακόμα.

    Ο γενικός δείκτης μετά από 11 συνεδριάσεις πατάει τις 900 μονάδες με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στις 915 μονάδες. Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 54 εκατ. ευρώ.

    Η Eurobank ανακάμπτει με άνοδο πάνω από 2%, ενώ οριακά είναι τα κέρδη για την Πειραιώς, με την ΕΤΕ και την Άλφα να υποχωρούν έπειτα από την άνοδο των περασμένων ημερών. Προς νέα υψηλά φέτος για τον ΟΠΑΠ, στα 13,39 ευρώ, πλώρη για τα 15 ευρώ έχει βάλει και ο ΟΤΕ επιστροφή στα κέρδη για το Jumbo, με κίνηση στα 15,88 ευρώ.

    Απώλειες, οριακές για την Ελλάκτωρ, στο 1,39 ευρώ, αν και νωρίτερα άλλαξε χέρια το 12,4%, στο 1,50 ευρώ. Συσσώρευση στα 15,44 ευρώ για τον Μυτιληναίο, ενώ από τα small caps ξεχωρίζουν Δομική Κρήτης, Ίλυδα, ΕΛΓΕΚΑ και Καραμολέγκος με διψήφια ποσοστά ανόδου.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛΠΕ-Motor Oil: Έκπληξη από την Goldman Sachs



    ΣΧΟΛΙΑ