ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοδικά κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά το μήνα Φεβρουάριο, με τον Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει αύξηση κατά 4,19% σε σχέση με τα επίπεδα του Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, η εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς σύμφωνα με τα στοιχεία του νέου AXIANumbers Φεβρουαρίου 2024, διαμορφώθηκε ως εξής:
- Δημιουργήθηκαν 826 νέοι λογαριασμοί πελάτη και εγγεγραμμένων διαμεσολαβητών, σε σχέση με 5.882 νέους λογαριασμούς τον Ιανουάριο, ενώ οι Συλλογικοί Λογαριασμοί Πελατείας στο σύνολό τους (Μερίδες Εγγεγραμμένων Διαμεσολαβητών και Μερίδες Ασφαλειών), κατέχουν €2,51 δις (2,69% της συνολικής Αξίας Χαρτοφυλακίου).
- Η Κεφαλαιοποίηση του ΧΑ διαμορφώθηκε στο τέλος του μήνα στα €93,31 δις, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,97%, σε σχέση με τα επίπεδα του Ιανουαρίου (€84,85 δισ.).
- Η Αξία Συναλλαγών για τον Φεβρουάριο 2024 έφτασε τα €678,51 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 18,98% από τη συναλλακτική δραστηριότητα του προηγούμενου μήνα που ήταν €2.251,30 εκατ., ενώ σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2023 που η αξία συναλλαγών ήταν €2.560,32 εκατ., σημειώθηκε αύξηση 4,62%.
- Οι Αλλοδαποί Δικαιούχοι Μερίδων πραγματοποίησαν εκροές ύψους €51,67 εκατ. κατά το μήνα Φεβρουάριο, σε αντίθεση με τους Ημεδαπούς Δικαιούχους Μερίδων οι οποίοι πραγματοποίησαν εισροές ύψους €51,67 εκατ. τον Φεβρουάριο.
- Η κατανομή της Αξίας Χαρτοφυλακίου των Δικαιούχων Μερίδων διαμορφώθηκε στα 64,62% για τους Αλλοδαπούς Δικαιούχους Μερίδων και 35,38% για τους Ημεδαπούς.
- Οι χώρες με την μεγαλύτερη αξία χαρτοφυλακίου (μερίδες πελάτη) για το μήνα ήταν οι ΗΠΑ με αξία συνολικού χαρτοφυλακίου €12,32 δισ., η Κύπρος με αξία χαρτοφυλακίου €9,94 δισ. και η Γερμανία με αξία χαρτοφυλακίου €5,97 δισ..
- Οι Αλλοδαποί Δικαιούχοι Μερίδων πραγματοποίησαν το 55,9% των συνολικών συναλλαγών (αγορές & πωλήσεις) τον Φεβρουάριο 2024 (σε σχέση με το 50,8% τον προηγούμενο μήνα), ενώ οι Ημεδαποί Δικαιούχοι Μερίδων, πραγματοποίησαν το 44,1% των συναλλαγών (σε σχέση με το 49,2% τον προηγούμενο μήνα).
Διαβάστε επίσης
HSBC για Πειραιώς: Ισχυρή αναβάθμιση στην τιμή στόχο στα 6 ευρώ με 50% περιθώριο ανόδου
NBG Securities για Cenergy: Ισχυρά αποτελέσματα για το 2023
Goldman Sachs για ΔΕΗ: Ψήφος εμπιστοσύνης η έναρξη κάλυψης με τιμή στόχο τα €14
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ερχεται ανασχηματισμός, ποιοι χτυπούν Μαρινάκη, Σδούκου, Αγαπηδάκη, η «μπηχτή» της Νίκης, η βουτιά της Κάρυ και τα… τραγουδάκια του Σάντσεθ
- Τέλος σε μια στρέβλωση δεκαετιών: Τι αλλάζει στις άδειες των διευθυντικών στελεχών με τον νέο εργασιακό νόμο
- Aktor Group: Οι μακροπρόθεσμες υπεραξίες, το νέο μετοχικό status και τι κόστος κτήσης έχουν οι ισχυρότεροι μέτοχοι
- Τεχνική Ολυμπιακή – Οικογένεια Στέγγου: Το deal που έφερε… εμφύλιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.