• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Συναλλαγές… περιφέρειας στα blue chips

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Με μόλις… 17 εκατ. ευρώ τζίρο, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. χάνει και τις 870 μονάδες.

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Coca Cola και ΕΛΠΕ είναι οι μετοχές που σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση, δηλαδή λίγο πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα.

    Τα πάντα μοιάζουν ακίνητα στην αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Μένουν στις θέσεις τους, παρατηρούν οι επαγγελματίες της αγοράς, και δεν αναλαμβάνουν περαιτέρω ρίσκο, ενόψει της σημαντικής αυτής διαδικασίας η οποία θα «απαιτήσει» κεφάλαια κατ’ ελάχιστο 750 εκατ. ευρώ.

    Με επενδυτική στρατηγική τύπου βλέποντας και κάνοντας, η αγορά μπαίνει σε νέες «τεχνικές περιπέτειες», με πολλές μετοχές να έχουν απομακρυνθεί από τα υψηλά τους. Οι 850 μονάδες αποτελούν το πρώτο ισχυρό σημείο στήριξης και τυχόν διάσπασή τους με κίνηση προς τις 830 ενεργοποιεί πωλήσεις, θεωρούν παράγοντες της αγοράς.

    Προκαλεί εντύπωση, πάντως, γιατί δεν λειτουργούν τα αντανακλαστικά της αγοράς, αφού τα αποτελέσματα 6μήνου που σε πολλές περιπτώσεις κινούνται πάνω και από το 2019 δεν έχουν αποτιμηθεί. Η εξήγηση που δίνουν οι αναλυτές είναι ότι οι επόμενες εταιρικές περίοδοι θα είναι δύσκολοι για τους ισολογισμούς εξαιτίας του ενεργειακού κόστους και της αύξησης στις τιμές των πρώτων υλών.

    Μότορ Όιλ και Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 είναι οι δύο μετοχές που τείνουν να διαφοροποιηθούν. Πλην όμως, στην Alpha έπειτα από 4 ώρες συνεδρίασης δεν έχουν αλλάξει χέρια ούτε 1 εκατ. τεμάχια…

    Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,19% 16,58 που υποχωρεί 1,6%, στα 8,85 ευρώ έχουν διακινηθεί μόλις 35 χιλιάδες τεμάχια. Στην Coca Cola ΕΕΕ 1,45% 30,80 που σημειώνει πτώση 2,6%, έχουν αλλάξει χέρια 12.000 τεμάχια, στα ΕΛΠΕ που η πτώση φτάνει 1,4% έχουν διακινηθεί 15.000 τεμάχια.

    Ακόμα και στη ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16 που οι όγκοι υπερέβαιναν το 1 εκατ. τεμάχια, οι πωλήσεις έχουν περιοριστεί, με την μετοχή στο 8,01 ευρώ και όγκο 245 χιλιάδες τεμαχίων.

    Στα 13,96 ευρώ υποχωρεί ο Μυτιληναίος, σε αρνητικό πρόσημο γύρισε και η Τέρνα Ενεργειακή, στα 11,38 ευρώ. Ο ΟΠΑΠ υποχωρεί στα όρια των 13 ευρώ με… 47 χιλιάδες τεμάχια. Πρόκειται για όγκους συναλλαγών που σε μια καλή μέρα παρατηρεί κανείς να συμβαίνουν στα small caps…

    Διαβάστε επίσης:

    Με ποια funds μιλάνε Στάσσης και Μυτιληναίος – Τα σενάρια ένταξης στον MSCI

    Attica Bank: Κατατέθηκε η πρώτη προσφορά – Συνεδριάζει την Τετάρτη το ΔΣ

    Χρήστος Μεγάλου (Tράπεζα Πειραιώς): Οι τρεις λόγοι που αισιοδοξεί για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας



    ΣΧΟΛΙΑ