• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Σημάδια κόπωσης, αλλά πακέτα με το «καλημέρα» στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις με χαμηλό τζίρο

    Πηγή: Bloomberg


    Αν κάτι προβληματίζει την αγορά είναι ότι δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής ένα «γενναιόδωρο» ποσοστό ανόδου. Ένα «ξέσπασμα», όπως λένε επί λέξει παράγοντες της αγοράς, όταν οι ξένες αγορές, ιδίως η Wall, καταγράφουν πλέον ιστορικά υψηλά, όπως χθες που ο Dow έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό στις 34.000 μονάδες.

    Αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι ότι ο δείκτης ενισχύεται κάθε μέρα κι από λίγο. Με πρωταγωνιστές που εναλλάσσονται, stock picking, διόρθωση σε μεμονωμένα χαρτιά ή κίνηση στις μετοχές, είτε ανοδικά είτε πτωτικά, ανάλογα με τις ειδήσεις που βγαίνουν.

    Όπως δήλωσε χθες στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, ο γενικός δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 12% από τις αρχές του έτους και περίπου 63% από τότε που ξεκίνησε το πρώτο lockdown της χώρας τον Μάρτιο του 2020. Σύμφωνα με τον ίδιο, «βλέπουμε το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στην πληροφορική, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ενέργεια και τρόφιμα και ποτά, καθώς και στις τράπεζες. Εξετάζουμε αν υπάρχει αξία για την προσθήκη χαρακτηριστικών προϊόντων για αυτούς τους τομείς».

    Ο γενικός δείκτης ανακάμπτει εκ νέου στις 907 μονάδες, οδεύοντας αργά και βασανιστικά προς την αντίσταση των 911 μονάδων…

    Οι συναλλαγές προσεγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκατ. ευρώ αποτελούν ένα πακέτο 2,2 εκατ. τεμαχίων που έγινε στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 11,20 ευρώ.

    Την ίδια ώρα πιέσεις βγαίνουν στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 2,38% 2,58 στα 1,31 ευρώ, αλλά και στην Βιοχάλκο στα 4,75 ευρώ. Οι δύο μετοχές σημειώνουν απώλειες περί το 1%.

    Υποτονικότερη είναι η πτώση, δηλαδή κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα στα ΕΛΠΕ, την ΕΤΕ, μετά τα χθεσινά υψηλά, στα 2,74, και την Μότορ Όιλ.

    Στον αντίποδα, δεν υπάρχουν ανοδικές εξάρσεις. Κάτω από 1% διαμορφώνονται τα ποσοστά ανόδου για ΟΤΕ, στα 14,06, ΟΠΑΠ, στα 12,58, Μυτιληναίο, στα 15,03 (νέα υψηλά), Jumbo, στα 15,86, ΕΧΑΕ στα 4,16, ΕΥΔΑΠ, στα 8,74, ΔΕΗ στα 9,64 και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,00% 16,22 στα 9,85 ευρώ.

    Αντίδραση επίσης βγαίνει στα small caps, στην ΕΥΑΘ ΕΥΑΠΣ 0% 3,20 που ανεβαίνει πάνω από 3%, την Ιντρακόμ που ενισχύεται πάνω από 2,6%, τη Cenergy και την Autohellas με κέρδη πάνω από 1,4%.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο πακέτο στη ΓΕΚ Τέρνα στα 11,20 ευρώ

    Τι ψάχνει η αγορά στην ΕΥΑΘ

    Πειραιώς: «Πυρετός» διαβουλεύσεων για την τελική μορφή της ΑΜΚ – Μέχρι τα 1,38 δισ. η έκδοση, σε τιμές 1-1,15 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ