• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Προς τις 900 μονάδες με ΕΤΕ, Eurobank, Ελλάκτωρ

    Γιατί είναι κρίσιμες οι συνεδριάσεις της Παρασκευής και της Δευτέρας


    Το φλερτ με τις 900 μονάδες συνεχίζεται και όλα δείχνουν ότι το στοίχημα θα μπορούσε να κερδηθεί.

    Το ζήτημα, όμως, είναι να μην επιτευχθεί η κατάληψη των 900 μονάδων πρόσκαιρα, σημειώνουν οι αναλυτές, δεδομένου ότι τα επίπεδα αυτά αποτελούν μία κρίσιμη, αλλά ισχυρή βραχυπρόθεσμη αντίσταση. Αν κλείσει στο «συν» η αγορά την Τρίτη θα μιλάμε για την ενδέκατη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

    Ο λόγος για την επανακατάληψη των 900 μονάδων, σημειώνουν οι επαγγελματίες της αγοράς, είναι προσχηματικός. Κι αυτό, διότι οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν να αναμετρώνται με τα ιστορικά τους υψηλά.

    Στο Χ.Α. η απόπειρα προσέγγισης των επιπέδων που η αγορά έχει δει αρκετές φορές από πέρσι, θα μπορούσε να γίνει γρήγορα. Όταν, μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που απασχολούσαν το Χρηματιστήριο, επιλύονται όπως ο αναβαλλόμενος φόρος, ή η θεσμική θωράκιση της Κεφαλαιαγοράς. Περισσότερο από όλα όμως, τον δρόμο προς την περαιτέρω αντίδραση δείχνει η πορεία των ελληνικών ομολόγων, όπου το 5ετές υποχωρεί σε αρνητικά επίπεδα, στο -0,20% και το 10ετές σημειώνει ιστορικό χαμηλό στο 0,56%. Αυτό, όταν οι αντίστοιχοι ιταλικοί τίτλοι υπολείπονται σε -0,09% το 5ετές και 0,57% το 10ετές.

    Οι συναλλαγλές στο Χ.Α. πλησιάζουν τα 25 εκατ. ευρώ, με την Εθνική ΕΤΕ 0% 7,05 να έχει περάσει σε θετικό πεδίο, προσεγγίζοντας τα 2,5 ευρώ, η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,56% 1,81 ενισχύεται στα 0,795 ευρώ, οι απώλειες στην Alpha ΑΛΦΑ 0,65% 1,55 είναι οριακές, με το χαρτί στο 1,14 ευρώ, ενώ η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,76 σταθεροποιείται στο 1,458 ευρώ.

    Ως προς τα μη τραπεζικά blue chips, ΔΕΗ, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Jumbo, Μότορ Όιλ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και ΓΕΚ/Τέρνα έχουν περάσει σε θετικό πρόσημο. Η μετοχή της Ελλάκτωρ, σήμερα, που είναι η τελευταία μέρα της αύξησης κεφαλαίου ενισχύεται πάνω από 3%, στο 1,44 ευρώ. Ισχυροποιούν τη θέση τους στον επιχειρηματικό όμιλο της Ελλάκτωρ το δίδυμο των επιχειρηματιών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον των επιχειρηματιών, το ποσοστό τους στον όμιλο από το 25,8% ανέβηκε τώρα στο 28,62%. Εξέλιξη που καταδεικνύει ότι στην αύξηση κεφαλαίου εκτός από το ποσοστό που κατείχαν τοποθέτησαν και επιπρόσθετα κεφάλαια με αγορές δικαιωμάτων. Κατά τις εκτιμήσεις η συμμετοχή τους στην κεφαλαιακή αύξηση μεταφράζεται σε τοποθέτηση κεφαλαίων της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ.

    Οι επιχειρηματίες Μπάκος – Καϋμενάκης φέρονται να έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να ενισχύσουν περαιτέρω τη θέση τους ζητώντας και τμήμα από τις αδιάθετες μετοχές.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελλάκτωρ: Το δίδυμο Μπάκου – Καϋμενάκη με 28,6% – Έβαλαν 50 εκατ. φρέσκο χρήμα

    Intrakat: Από 4/8 η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των νέων μετοχών

    ΟΠΑΠ: Σημαντική η συμμετοχή στο πρόγραμμα επανεπένδυση μερίσματος – Στο 46,25% το ποσοστό της Saszka



    ΣΧΟΛΙΑ