• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Με την Ελλάκτωρ και τη Lamda, σταθεροποίηση στις 870 μονάδες

    Χρηματιστήριο: Με την Ελλάκτωρ και τη Lamda, σταθεροποίηση στις 870 μον.


    Χρηματιστήριο: Στις 870 μονάδες φαίνεται να σταθεροποιείται η αγορά, σε μία μέρα που οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίσουν πτωτικά και με διευρυμένες απώλειες.

    Οι συναλλαγές έχουν υποχωρήσει στο 1 εκατ. Ευρώ, όταν χθες τέτοια ώρα, ο τζίρος ξεπερνούσε τα 9 εκατ. Ευρώ. Φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε το rebalancing στην Alpha, μετά την είσοδό της στον MSCI, προκαλώντας αμόκ συναλλαγών διακινώντας σε δύο μέρες περισσότερα από 100 εκατ. Τεμάχια.

    Το ενδιαφέρον θα μπορούσε να πει κανείς ότι περνάει στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,64 για εκκινήσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 120 εκατ. Ευρώ.

    Παράλληλα, τρέχει η αύξηση κεφαλαίου της Πρέμια και ταυτόχρονα το ομολογιακό των 300 εκατ. Ευρώ της Προντέα, ενώ χθες ολοκληρώθηκε η έκδοση ομολογιακού 500 εκατ. Ευρώ της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,70% 11,54, με ανέλπιστα χαμηλό επιτόκιο, 2,3%, όταν το guidance έδινε 2,5 – 2,7%.

    Πάνω από 4 δις. Ευρώ, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, είτε μέσω αύξησης κεφαλαίου, είτε μέσω έκδοσης ομολογιακών, έχουν αντλήσει οι εισηγμένες από την αρχή του χρόνου, υποστηρίζουν οι χρηματιστές. Το καλό κλίμα στις ομολογιακές αγορές και ειδικά για τα ελληνικά ομόλογα, συνεχίζεται και σήμερα.

    Στο -0,10% διαμορφώνεται η απόδοση του 5ετούς και στο 0,68% η απόδοση του 10ετούς. Θυμίζουμε ότι το ρεκόρ που έχει χτυπήσει το 10ετές ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο, στο 0,62%.

    Το ενδιαφέρον στρέφεται στην Ελλάκτωρ, που ενισχύεται περίπου 1,5%, καθώς αύριο ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου, ενώ ξεχωρίζει και η Lamda, με κέρδη κάτι λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα, καθώς έχει προγραμματιστεί για σήμερα ενημέρωση των αναλυτών.

    Έχει ανακοινωθεί μεγάλη ζήτηση για την απόκτηση διαμερισμάτων στο ξενοδοχείο που θα κατασκευάσει η Lamda, ενώ και επισήμως ανακοινώθηκε η μεταφορά των κεντρικών γραφείων της Τράπεζας Πειραιώς, στο εμπορικό πάρκο που θα δημιουργηθεί στο Ελληνικό.

    Οι τράπεζες υποχωρούν περίπου κατά 1%, όπως και η Μότορ Όιλ ΜΟΗ 0,07% 27,26.

    Γενικότερα, η αγορά επιστρέφει ως προς τον τζίρο σε μία κανονικότητα που ξέρει για τα δεδομένα της εποχής, την καλοκαιρινή ραστώνη, εν αναμονή νέων επενδυτικών κινήσεων, που ενδεχομένως πυροδοτηθούν από αύριο μετά την αξιολόγηση της Fitch.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι ξένοι που εκνευρίστηκαν και απέσυραν την θέση τους από το 7ετές της ΔΕΗ, επειδή το επιτόκιο κατρακυλούσε…

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street – Άνοδος 2,41% για Apple, βουτιά 15% για την AMC

    OPEC+: Διαψεύδουν τα ΗΑΕ για συμφωνία στην παραγωγή πετρελαίου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ