• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Με Coca Cola και τράπεζες στις 880 μονάδες

    Χρηματιστήριο: Με Coca Cola και τράπεζες στις 880 μονάδες


    Χρηματιστήριο: Tη στιγμή που οι ευρωπαϊκές αγορές τείνουν να αναμετρηθούν με νέα ιστορικά υψηλά, το Χ.Α. δίνει ακόμα ένα… ντέρμπι επικράτησης στις 880 μονάδες (!) και με τζίρο λίγο πάνω από 2,2 εκατ. ευρώ.

    Τη στιγμή που στο εξωτερικό, όπως έδειξε η απόφαση της Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της και τις αγορές ομολόγων στα 120 δισ. δολ. Επιβεβαιώνεται η πεποίθηση ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν θα παραδοθούν εύκολα στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, τον πληθωρισμό. Χθες λοιπόν, πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής ανέφερε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα “σημαντική περαιτέρω πρόοδος” στους στόχους της απασχόλησης και του πληθωρισμού για να αλλάξει την πολιτική της η κεντρική τράπεζα. Την ίδια ώρα, οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τις Credit Suisse, Shell, Total, Volkswagen και Airbus να είναι μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που ανακοινώνουν σήμερα τα οικονομικά τους μεγέθη, δίνοντας τον τόνο στα χρηματιστηριακά ταμπλό.

    Από το μέτωπο της πανδημίας, η Βρετανία ανακοίνωσε την κατάργηση των περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες από Ε.Ε. και ΗΠΑ με ισχύ από τις αρχές του Αυγούστου, κάτι που συνιστά καλά νέα και για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, το οποίο έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    Μία μέρα πάντως, μετά την θριαμβευτική έκθεση της JP Morgan για τον υποτιμημένο κατά 40% εγχώριο τραπεζικό κλάδο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό, βγαίνουν κάποιες μικρές εντολές, οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν την όγδοη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Στο πλαίσιο αυτό, κέρδη πάνω από 1% καταγράφει η Πειραιώς, που μένει να φανεί αν θα τα διατηρήσει μέχρι τέλους. Σε θετικό πρόσημο, αλλά λιγότερο από 1% κερδίσουν Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99 και ΕΤΕ, ενώ η Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,63 δείχνει να περιορίζει τις αρχικές της απώλειες στα επίπεδα του 1,07 ευρώ.

    Ως προς τα υπόλοιπα blue chips, στα 5,17 ευρώ υποχωρεί οριακά η Aegean, στα 8,82 ευρώ διολισθαίνει η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,30, στο 1,26 ευρώ η μετοχή της Ελλάκτωρ, με πτώση 1,4%, ενώ απώλειες σημειώνουν ακόμα, ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ -1,51% 37,72, στα 15,06 ευρώ, ΟΠΑΠ στα 11,84 ευρώ, ΟΤΕ, στα 15,33 και ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,09% 16,26 στα 9,49 ευρώ.

    Υποστηρικτικά προς τις τράπεζες και στο αδύναμο θετικό πρόσημο της αγοράς λειτουργεί η μετοχή της Coca Cola με κέρδη 1,78%, στα 31,96 ευρώ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μυτιληναίος: Πώς είδαν οι αναλυτές τα ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τις ανακοινώσεις FED – Άλμα για Boeing και Alphabet, τι ανακοίνωσαν Ford και Facebook

    ΗΠΑ: Σταθερά διατήρησε τα επιτόκια η Fed

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ