• ΑΓΟΡΕΣ

    ΗΠΑ: Σταθερά διατήρησε τα επιτόκια η Fed

    Τζερόμ Παουελ,

    Τζερόμ Παουελ, επικεφαλής FED


    Σταθερά διατήρησε τα επιτόκια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ Federal Reserve, τονίζοντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση.

    Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς άφησε το επιτόκιο αναφοράς αμετάβλητο μεταξύ 0% και 0,25% και δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων ύψους 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η Κεντρική Τράπεζα υπενθυμίζει ότι τον Δεκέμβριο είχε δεσμευτεί να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων και άλλων τίτλων με μηνιαίο ρυθμό τα 120 δισ. δολ. μέχρι να σημειωθεί «σημαντική περαιτέρω πρόοδος» στους στόχους της απασχόλησης και του πληθωρισμού.

    Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκε ότι ο ρυθμός του πληθωρισμού έχει ανέβει απροσδόκητα προς τα πάνω, φάνηκε απρόθυμος να λάβει υπόψη τις εκκλήσεις για αυστηρότερη πολιτική νωρίτερα. «Αν και η επίτευξη σημαντικής περαιτέρω προόδου εξακολουθεί να απέχει πολύ, θεωρούμε ότι θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Πάουελ νωρίτερα αυτό το μήνα σε κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής.

    Η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο του κατώτατου ορίου της Fed. Αλλά ο Πάουελ παραδέχτηκε πρόσφατα ότι η αγορά εργασίας «έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της».



    ΣΧΟΛΙΑ