• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τις ανακοινώσεις FED – Άλμα για Boeing και Alphabet, τι ανακοίνωσαν Ford και Facebook

    • NewsRoom
    Γιατί κράσαραν Facebook και Instagram: 7 δισ. έχασε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ - Στα 50 δισ. ευρώ οι απώλειες για την εταιρεία


    Με μικτά πρόσημα και ήπιες αυξομειώσεις σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης ολοκλήρωσε την Τετάρτη η Wall Street, με τον S&P να κλείνει σχεδόν αμετάβλητος, τον Dow Jones να υποχωρεί για δεύτερη ημέρα και τον Nasdaq να μαζεύει μέρος των χθεσινών του απωλειών.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.930,93 μονάδες, με απώλειες -0,36%, ο S&P 500 στις 4.400,64 μονάδες με οριακή πτώση -0,02% ενώ ο Nasdaq στις  14.762,58 μονάδες, με άνοδο 0,70%.

    Οι επενδυτές άκουσαν τη FED να διατηρεί αμετάβλητα τόσο τα βασικά της επιτόκια όσο και το πρόγραμμα μηνιαίων αγορών ομολόγων, στο ύψος των 120 δισ. δολαρίων τον μήνα. Σύμφωνα με την FED και τον επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ, η αμερικανική οικονομία έχει σημειώσει πρόοδο, αλλά όχι αρκετή για να αρχίσει το tapering του προγράμματος αγοράς ομολόγων. «Έχουμε να καλύψουμε έδαφος ακόμη για να καλύψουμε στο μέτωπο της αγοράς εργασίας» ανέφερε ο Πάουελ κατά την Press Conference μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασης της FED. «Νομίζω πως είμαστε πολύ μακριά ακόμα από την ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο προς τον μέγιστο στόχο της απασχόλησης. Θα ήθελα να δω κάποια ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας», εξήγησε.

    Ο Πάουελ ανέφερε επίσης πως δεν βλέπει να δημιουργείται σημαντικός οικονομικός αντίκτυπος από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

    Από εκεί και πέρα η αγορά συνέχισε να ασχολείται με τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα των κολοσσών της τεχνολογίας που ξεκίνησαν να ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα.  Την Τρίτη η Microsoft, η Apple και η Alphabet ανακοίνωσαν καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα.

    Η μετοχή της Microsoft έκλεισε με απώλειες -0.11% ενώ ενώ η μετοχή της μητρικής της Google, Alphabet με εντυπωσιακή άνοδο 3,18%. H μετοχή της Apple έκλεισε με απώλειες -1.22% έπειτα από την προειδοποίηση του Tim Cook ότι «περιορισμοί εφοδιασμού» στο πυρίτιο θα επηρεάσει τις πωλήσεις σε iPhones και iPads.

    Την μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του Dow Jones σημείωσε η Boeing, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε το πρώτο θετικό της τρίμηνο από το τρίτο τρίμηνο του 2019. Η μετοχή έκλεισε στο +4,18%

    Μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης ήταν η σειρά της Facebook  ανακοίνωσε και αυτή έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Ειδικότερα η Facebook ανακοίνωσε κέρδη 3,61 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 3,03 δολάρια ανά μετοχή, καθώς και έσοδα 29,08 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 27,89 δισ. δολάρια. Οι ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας της ανέρχονται σε 1,91 δισ. ανά ημέρα και 2.9 δισ. ανά μήνα. Τα συνολικά κέρδη ανά χρήστη διαμορφώθηκαν στα 10,12 δολάρια.  Ωστόσο η μετοχή της εταιρείας, που έκλεισε με άνοδο 1,49%, υποχωρεί κατά 3,65% στην μετασυνεδριακή διαδικασία, καθώς η εταιρεία συνόδευσε τα αποτελέσματά της με την προειοδοποίηση για μια σημαντική επιβράδυνση των εσόδων για το υπόλοιπο της χρονιάς.

    Εντυπωσιακά καλύτερα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης η Ford. Αν και οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένες απώλειες 3 cents ανά μετοχή, η Ford κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη 13 cents ανά μετοχή, παρά το ότι τα έσοδα από τα αυτοκίνητα διαμορφώθηκαν στα 24,13 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 24,25 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της στη μετασυνεδριακή διαδικασία κινείται στο +2%.

    Μέχρι στιγμής το 89% των εταιρειών του S&P 500 έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη ενώ το 86% τις εκτιμήσεις για τα έσοδα τριμήνου.



    ΣΧΟΛΙΑ