• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ισχυρές εντολές από το εξωτερικό σε Alpha και Eurobank, απορρόφησε τις πιέσεις ο ΟΠΑΠ- Front running ενόψει S&P;

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Εντολές αγορών από το εξωτερικό ενεργοποιούνται το τελευταίο διάστημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), με την Goldman Sachs να αλλάζει το κλίμα στη συνεδρίαση της Τετάρτης ανεβάζοντας την πρόβλεψή της για τον γενικό δείκτη ως τις 1.000 μονάδες μέχρι τέλος του χρόνου.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. προς το παρόν αναμετράται με την αντίσταση των 905 μονάδων. Τυχόν διάσπαση των επιπέδων αυτών μπορεί να ενεργοποιήσει μεγαλύτερες εντολές. Ήδη με τα κέρδη από την αρχή της χρονιάς να ξεπερνούν το 10%, η εγχώρια κεφαλαιαγορά υστερεί σε αποδόσεις σε σχέση με τις μεγάλες αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, που έχουν σπάσει το ένα μετά το άλλο ρεκόρ φέτος.

    Στην προοπτική της ανάπτυξης με ποσοστό πάνω από 6% φέτος και πάνω από 5% το 2021, με την κυβέρνηση να προχωρεί τις μεταρρυθμίσεις σκοπεύοντας στην απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, οι ξένοι διαχειριστές έχουν μπροστά τους έναν οδηγό για ασφαλή κέρδη από την εγχώρια κεφαλαιαγορά.

    Η έκθεση της Goldman Sachs σε συνδυασμό με τον αυξημένο όγκο στην αγορά την Τετάρτη, σχεδόν στα 35 εκατ. ευρώ 4 ώρες πριν από την ολοκλήρωση των συναλλαγών και εν αναμονή της αξιολόγησης από την S&P την Παρασκευή, δημιουργούνται προσδοκίες και μάλιστα θετικές, όπως σχολιάζουν οι χρηματιστές.

    Αυτή την ώρα καταγράφονται ισχυρές εντολές από το εξωτερικό σε Alpha ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 και Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02. Πάνω Από 6 εκατ. τεμάχια έχουν γίνει στην Eurobank και πάνω από 3,3 εκατ. τεμάχια στην Alpha.

    Στον ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34 παρά τις ανεπαίσθητες απώλειες, η μετοχή μένει σταθερά στα 15,49 – 15,50 ευρώ με περισσότερες από 313 χιλιάδες κομμάτια. Ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,86% 16,42 που έκοψε το προμέρισμα σήμερα όχι μόνο απορρόφησε τις πιέσεις, αλλά περνάει και σε θετικό πεδίο, στα 13,66 ευρώ.

    Σύμφωνα με τους χρηματιστές οι κινήσεις αυτές αν μη τι άλλο θα μπορούσαν να παραπέμψουν σε front running των ξένων λόγω S&P. Η S&P από την άλλη, θα μπορούσε να φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα για τρεις λόγους:

    α) Η ανάπτυξη για φέτος αναμένεται να διαμορφωθεί πάνω από 6,5%, με κάποιους οίκους να κάνουν λόγο και για 7%. Η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και το συντηρητικό ΔΝΤ αναθεώρησαν πάνω από το 6,2% την εκτίμηση για ανάπτυξη φέτος.

    β) Κάποιες από τις τράπεζες θα έχουν μονοψήφιο ποσοστό κόκκινων δανείων στους ισολογισμούς τους ακόμα και από φέτος.

    γ), ο σχεδιασμός προεξόφλησης χρέους προς το ΔΝΤ από την Ελλάδα, δείχνει τη συνέπεια της χώρας απέναντι στους πιστωτές της, που σημαίνει εμπιστοσύνη, αλλά και οικονομική δυνατότητα για την Ελλάδα να το πράξει.

    Διαβάστε επίσης:

    Κρυπτονομίσματα: Θεαματικές αποδόσεις για τις μετοχές εταιρειών που συνδέονται με την αγορά crypto

    Goldman Sachs: Γιατί βλέπει το Χρηματιστήριο στις 1.000 μονάδες μέχρι το τέλος του 2021

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Με υψηλή ανθεκτικότητα το ελληνικό αφήγημα



    ΣΧΟΛΙΑ