• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Αlpha, ενεργειακές στο «κόκκινο» – Πάνω από τα €31 μετά από 16 μήνες η CCHB με… 100 τμχ!

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Ανιχνευτικό το άνοιγμα της Παρασκευής, σε μία ιδιαίτερα σημαντική συνεδρίαση, που λήγουν οι τριπλές σειρές των παραγώγων (μηνός, β’ 3μήνου, α’ 6μήνου), οπότε τα αντανακλαστικά είναι τεταμένα.

    Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου κινείται στα όρια των 913 μονάδων με ελαφρώς πτωτική διάθεση. Η Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,59 δίνει το στίγμα της υποχώρησης στο 1,10 ευρώ, καθώς αναμένεται η οριστικοποίηση της τιμής στην οποία θα γίνει το book building, χωρίς να αναμένονται και οι εκπλήξεις, όπως σχολιάζουν με νόημα χρηματιστηριακές πηγές.

    Οριακές είναι οι απώλειες για Εθνική, Πειραιώς και Eurobank, με την αγορά να κρατάει περίεργη στάση, τη στιγμή που είναι θέμα ημερών η έλευση των πρώτων κεφαλαίων από την Ευρώπη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και τα οποία θα περάσουν όλα από τα πιστωτικά ιδρύματα. Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζεται το γεγονός ότι από την αρχή του χρόνου η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει αρχίσει να παίρνει την ανηφόρα.

    Στα 9,67 ευρώ υποχωρεί η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,19% 16,58 στο 1,53 ευρώ αμετάβλητη η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,76% 2,60 στα 15,81 ευρώ υποχωρεί ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 και στα 11,92 ευρώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,49% 18,33.

    Τα αποτελέσματα του ΑΔΜΗΕ φαίινεται δεν ικανοποίησαν με την μετοχή να υποχωρεί 0,7%, η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16 στα 9,12 ευρώ. Αντιθέτως, η Coca Cola ΕΕΕ 1,45% 30,80 επιστρέφει πάνω από τα 31 ευρώ μετά από 16 μήνες (και ισχνό όγκο) ενώ σημαντικές αποδόσεις σημειώνονται σήμερα στα small caps.

    ΕΥΔΑΠ και Reds δίνουν το στίγμα στα μη τραπεζικά blue chips με κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα. Τεχνική Ολυμπιακή, Πρέμια, Πλαίσιο, Revoil, Logismos, Λανακάμ, Προντέα, είναι μερικές από τις μετοχές των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων που συγκεντρώνουν τα βλέμματα των επενδυτών.

    Tο πρώτο εξάμηνο τελειώνει και στις εισηγμένες παρατηρείται καταιγισμός πακέτων και γυρίσματα προκειμένου να εγγραφούν καλύτερες αποτιμήσεις τόσο στα βιβλία των διαχειριστών, όσο και των εισηγμένων. Τάση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του μήνα.

    Ταυτόχρονα, σήμερα Παρασκευή 18/6, αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές στον δείκτη FTSE25, στον FTSEMed και στον Eurostoxx, ενώ λήγει και η τριπλή σειρά των παραγώγων (μήνας, β’ τρίμηνο, εξάμηνο).

    Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ εισέρχεται και στους τρεις δείκτες (FTSE 25, FTSE Med και Eurostoxx).

    Συγκεκριμένα, στον FTSE 25, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα πάρει την θέση του Φουρλής. Στον FTSEMed οι βασικές αλλαγές αφορούν την προσθήκη της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και τις διαγραφές των ΟΛΠ, Quest και Ελλάκτωρ με επιλαχούσες μετοχές για ένταξη στον δείκτη είναι η Cenergy, ενώ θα υπάρχουν και αλλαγές στις σταθμίσεις στις ήδη υπέρχουσες μετοχές.

    Σε ότι αφορά τον EuroStoxx προστίθεται στην σύνθεση του δείκτη των Αναδυόμενων Αγορών, και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αλλά και τα Πλαστικά Κρήτης.

    Διαβάστε επίσης:

    Κράχτης για τις κεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών τα 100 δισ. του Recovery Fund – Η απογείωση της Eurobank στο εξάμηνο

    Μετοχικές αλλαγές στην Ελλάκτωρ με το «βλέμμα» στην αύξηση κεφαλαίου 120,5 εκατ. τον Ιούλιο

    ΟΠΑΠ: Σημαντικό μέρισμα παρά την πανδημία – Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα



    ΣΧΟΛΙΑ