• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Αυτές είναι οι μετοχές που έχουν ανοσία στην πτώση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Κι αν η πτώση της αγοράς από τις 14 Ιουνίου που σημειώθηκαν τα υψηλά των 927 μονάδων είναι της τάξης του 7%, εντούτοις υπάρχουν μετοχές που σημειώνουν κούρσα οκτώ φορές περισσότερο!

    Πρόκειται για τα small caps, ορισμένες από τις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης που διακρίνονται βεβαίως από μικρό όγκο συναλλαγών, πλην όμως, υπάρχουν ειδήσεις, οι οποίες, από τη στιγμή που τα χαρτιά διαπραγματεύονται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών πρέπει να τιμολογηθούν. Υπάρχουν περιπτώσεις μετοχών που τον τελευταίο μήνα έφτασαν να σημειώνουν πάνω από 53,9%, τη στιγμή που τα blue chips, όπως έγραψε το mononews.gr, έφτασαν να διορθώνουν 13,5%.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Σίδμα, ο Μπήτρος, η Ιντραλότ, η Reds, η Epsilon Net, η Audiovisual, τα Πλαστικά Θράκης, η Ιντραλότ και η Ιντρακόμ, είναι μόνο μερικές από τις μετοχές που φιγουράρουν στη λίστα των υπεραποδόσεων την περίοδο για την οποία τονίζεται ότι το Χ.Α. «τηρεί στάση αναμονής»…

    Κέρδη 53,91% σημειώνει η μετοχή της ΣΙΔΜΑ. Η εταιρεία κατάφερε να προχωρήσει στην αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων με αποτέλεσμα Τραπεζικές υποχρεώσεις ύψους ευρώ 72.6 εκ. να μεταφερθούν στις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της Εταιρείας και του Ομίλου, και τη βελτίωση του κεφαλαίου κίνησης της Εταιρείας και του Ομίλου. Τόσο η εταιρία όσο και ο Όμιλος ΣΙΔΜΑ κατάφεραν να αυξήσουν τον όγκο πωλήσεων και τη λειτουργική τους κερδοφορία σε σχέση με την προηγούμενη χρήση διατηρώντας ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά. Πριν από ένα χρόνο η μετοχή είχε φτάσει στα χαμηλά των 0,36 ευρώ και πλέον στοιχίζει 1,89.

    Πάνω από 37% τα κέρδη για τον Μπήτρο το επίμαχο διάστημα, που από τα 11 λεπτά πριν από ένα χρόνο, αγγίζει πλέον τα 59 και είχε βρεθεί και στα 61.Σημειώνεται ότι έχει ήδη συμφωνηθεί με τις πιστώτριες Τράπεζες η αναδιάρθρωση/ρύθμιση του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων της θυγατρικής εταιρείας ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε., μετά και την εισφορά του κλάδου σιδηρεμπορίας στη ΣΙΔΜΑ έναντι του 25% των μετοχών της τελευταίας, η οποία ήδη ολοκληρώθηκε και τυπικά μέσα στον Οκτώβριο του 2020.

    Τα κέρδη της Reds ξεπερνούν το 17,1% κατά την εξεταζόμενη περίοδο, ενώ υπενθυμίζεται ότι πέρσι η μετοχή στοίχιζε στο ταμπλό 86 λεπτά και πλέον διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 2,30, με υψηλό έτους τα 2,69 ευρώ και κεφαλαιοποίηση τα 132 εκατ. Ευρώ. Η REDS υλοποιεί δύο από τα μεγαλύτερα project στην Ελλάδα: την ανάπτυξη της μαρίνας Αλίμου, της μεγαλύτερης μαρίνας των Βαλκανίων και την ανάπτυξη του κτήματος Καμπά προϋπολογισμού 200 εκατ. Ευρώ.

    Η Ιντραλότ από τα… 9 λεπτά πριν από ένα χρόνο έχει φτάσει στα 26 λεπτά και η άνοδος για την μετοχή κατά την επίμαχη περίοδο ξεπερνούν το 26%. Η αντίδραση συνέπεσε με την προοπτική εισόδου της θυγατρικής στις ΗΠΑ στην Wall Street, αλλά και λόγω της πολυαναμενόμενης συμφωνίας με τους ομολογιούχους. Εξέλιξη που παρέσυρε μεταξύ άλλων και την Ιντρακόμ, η οποία το ίδιο διάστημα σημειώνει κέρδη πάνω από 8,2%.

    Κέρδη πάνω από 11,5% και νέα υψηλά σημειώνει η μετοχή των Πλαστικών Θράκης, με την Eurobank Χρηματιστηριακή πριν από περίπου δέκα μέρες να ανεβάζει την τιμή στόχο για το χαρτί στα 9,4 ευρώ, βλέποντας την αποτίμηση της εταιρείας μέχρι τα 480 εκατ. Ευρώ από 327 εκατ. Ευρώ που είναι σήμερα.

    Διαβάστε επίσης

    Fitch: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΒΒ για την Ελλάδα – Σταθερή η προοπτική

    Σοκ στη Μύκονο με τα νέα περιοριστικά μέτρα – Άφωνοι οι ξενοδόχοι, ξεκίνησαν ήδη οι ακυρώσεις

    Οδυσσέας Αθανασίου (Lamda): Πλήρης ακτινογραφία του Ελληνικού, οι τιμές πώλησης των κατοικιών, τα εκτιμώμενα έσοδα και κόστη από όλες τις αναπτύξεις



    ΣΧΟΛΙΑ