• Business

    Σοκ στη Μύκονο με τα νέα περιοριστικά μέτρα – Άφωνοι οι ξενοδόχοι, ξεκίνησαν ήδη οι ακυρώσεις


    Η απόλυτη ανατροπή στην καρδιά του καλοκαιριού, με τη Μύκονο να καταρρέει λόγω του lockdown. Και το νησί των ανέμων να αδειάζει…

    Οι ξενοδόχοι του νησιού άφωνοι παρακολουθούν τις εξελίξεις καθώς από τη στιγμή που ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά το lockdown που θα ισχύσει μέχρι την επόμενη Δευτέρα, ξεκίνησαν οι ακυρώσεις και οι τουρίστες εγκαταλείπουν το νησί της διασκέδασης.

    Η Μύκονος που έχει συνδέσει το όνομα της με την ολονύκτια διασκέδαση «κράσαρε» από κρούσματα της Covid.

    Το νησί που ξεκίνησε να υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες από το Πάσχα τις τελευταίες μέρες εμφάνιζε πληρότητες πάνω από 90% και ανάλογη ήταν η εικόνα μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου.

    Όμως συνέβη η απόλυτη ανατροπή.

    Σύμφωνα με τους φορείς του τουρισμού η κατάσταση δεν μπορεί να εκτιμηθεί, καθώς ουδείς γνωρίζει αν θα λήξει νωρίτερα από τις 26 Ιουλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας ή θα παραταθεί. Ωστόσο, όπως λένε από τα πρώτα λεπτά που έπαιξε η είδηση για κλείσιμο της Μυκόνου στα διεθνή μέσα, ξεκίνησαν και οι ακυρώσεις για κρατήσεις της επόμενης εβδομάδας.

    Μέχρι και χθες το ξημέρωμα τα πριβέ πάρτι σε βίλες είχαν την τιμητική τους. Τα λίαρ τζετ προσγείωναν στο νησί των ανέμων «σελέμπριτις» του διεθνούς τζετ σετ. Τα mega yachts έριχναν άγκυρα και αποβίβαζαν διάσημους από όλο τον κόσμο, στις πολυτελείς θαλαμηγούς Σαουδάραβες πρίγκιπες ζούσαν χίλιες και μία νύχτες …

    Γνωστοί DJs διασκεδαζαν τους rich and famous μέχρι το πρωί. Και φυσικά χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις….

    Η αύξηση των κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας οδήγησε στις απαγορεύσεις, ενώ γεμάτο από νοσούντες είναι και το μοναδικό κατάλυμα καραντίνας που είχε μισθωθεί στο νησί.

    Ωστόσο όλα θα κριθούν από τη συμπεριφορά των επισκεπτών καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα συνεχιστούν τα πριβέ πάρτι στις πολυτελείς βίλες του νησιού.

    Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από σήμερα μέχρι τις 26 Ιουλίου ισχύουν τα εξής:

    -Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

    -Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

    Διαβάστε επίσης

    Μύκονος: «Lockdown» με εντολή Χαρδαλιά – Τι μέτρα επιβλήθηκαν

    Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα στη Μύκονο

    Κορκίδης: Μεγάλες απώλειες σε εστίαση και διασκέδαση – Μοναδική άμυνα ο εμβολιασμός



    ΣΧΟΛΙΑ