• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Αυτά τα small caps δίνουν κέρδη με το… καλημέρα σας

    Στον κυκλώνα της αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες οι εισηγμένες – Ποιες ανησυχούν – Τι κινήσεις κάνουν


    Άλλο ένα άνοιγμα που παραπέμπει σε μία από τα ίδια με τον γενικό δείκτη στις 905 μονάδες και τις απώλειες σε 0,17%.

    Βεβαίως, αντίστοιχη παραμένει η τάση και στις αγορές του εξωτερικού. Ένα αδύναμο άνοιγμα για τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, πλην των οριακών κερδών 0,25% για το Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, οι αγορές εξακολουθούν να ανησυχούν – και μαζί τους το Χ.Α.- για την πορεία του πληθωρισμού, την αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών, την ελάττωση ταχύτητας στα προγράμματα επαναγοράς ομολόγων σε 60 – 70 δις. ευρώ από 80 – 90 δις. ευρώ τον μήνα, το ενδεχόμενο ανόδου των επιτοκίων και πολλά άλλα, που μία υπερχρεωμένη οικονομία, όπως η ελληνική, θα μπορούσαν να την επηρεάσουν.

    Και όσο δεν υπάρχει πειστική εξήγηση γιατί οι ξένοι δεν μας έχουν εντάξει ακόμα στους… επενδυτικούς τους οδηγούς, παρά τους θετικούς καταλύτες, όπως η αναθεώρηση και από τους ξένους οίκους του ρυθμού ανάπτυξης της Ελλάδας άνω του 8% για φέτος, τόσο η αυτονομία των μετοχών θα συνεχίζεται.

    Χθες είδαμε την Τεχνική Ολυμπιακή ΟΛΥΜΠ -0,75% 2,63, η οποία συνεχίζει στα 2,03 ευρώ την κίνηση σε νέα υψηλά 17 μηνών και σειρά παίρνουν η Ιντρακόμ και η Ιντρακάτ.

    Κάποιες εντολές αγορών βγαίνουν ακόμα στο Jumbo και τον Μυτιληναίο, πιο πειστικές πάντως κατά το ξεκίνημα στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, αλλά οι απώλειες στην Aegean δείχνουν ότι η αγορά ούτε βλέπει, ούτε ακούει για το θαύμα στον ελληνικό τουρισμό φέτος.

    Από τις τράπεζες, με εξαίρεση την Αττικής, η Alpha ΑΛΦΑ 1,29% 1,57 υποχωρεί οριακά στο 1,14 ευρώ, η ΕΤΕ σταθερά στα 2,51 ευρώ , η Eurobank με απώλειες 0,90% στα 0,845 ευρώ και η Πειραιώς αμετάβλητη στο 1,41.

    Οι άλλες δεικτοβαρείς μετοχές ΟΤΕ και ΟΠΑΠ υποχωρούν στα 16,39 και 13,26 ευρώ αντίστοιχα, με απώλειες κάτω από 1%. Κέρδη 3,92% για την Premia και 2,5% για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, 3,60% για την Epsilon Net και όλα δείχνουν ότι κάποια small caps θα αποτελέσουν τη σημερινή διέξοδο για τυχόν κέρδη.



    ΣΧΟΛΙΑ