ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Update: 13:42
Εμφανώς χειρότερη είναι λίγο πριν τις 14:00 η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη, τις τράπεζες και τα blue chips να υποκύπτουν στις πιέσεις των πωλητών. Στις 627,47 μονάδες βρίσκεται ο ΓΔ, στις 376,09 ο τραπεζικός και στις 1667,98 ο Large Cap με την πλειοψηφία των τίτλων να καταγράφουν απώλειες. Η συναλλακτική δραστηριότητα ανέρχεται στα 11,34 εκατομμύρια ευρώ.
Όλες οι τράπεζες έχουν πάρει την… κατιούσα, με την Alpha Bank να αποτελεί τον μεγαλύτερο προς το παρόν στόχο των πωλητών, καταγράφοντας απώλειες -3,69% με τζίρο 2 εκατομμυρίων. Στο -1,29% βρίσκεται η Πειραιώς, στο -0,31% η Εθνική, ενώ η Eurobank προσπαθεί να διατηρήσει το θετικό της πρόσημο με παρούσα απόδοση στο +0,20%. Ο κλάδος εξακολουθεί να αποτελεί το κλειδί για την ουσιαστική βελτίωση της ελληνικής αγοράς, καθώς το ζήτημα των κόκκινων δανείων που ανέρχεται σε παραπάνω από το 40% των συνολικών, παραμένει το κύριο αντικείμενο των διαβουλεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.
Προς το παρόν πάντως, το στοίχημα για τη διατήρηση των 630 μονάδων φαίνεται να χάνεται, ενώ η επανάκτηση των 400 για τις τράπεζες φαίνεται σχεδόν αδύνατη, καθώς ούτε η είδηση για την πρώτη μεταμνημονιακή έξοδο της χώρας με την έκδοση ομολόγου, δεν κατέστη ικανή να βελτιώσει την επενδυτική ψυχολογία, ή έστω να τονώσει το ενδιαφέρον προς τη ρηχή ελληνική αγορά.
Κατά πολύ επιδεινωμένη η εικόνα και στον υπόλοιπο δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης με μόλις 4 τίτλους θετικούς στις 13:30 (ΑΔΜΗΕ +1,06%, ,ΜΟΗ +0,69%, ΟΛΠ +0,41%, ΕΧΑΕ +0,14). Αλλαγή εικόνας για τον Ελλάκτωρα (ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,29%) ενώ με αρνητικό πρόσημο κινούνται ΕΛΠΕ (-0,13%), ΔΕΗ (-0,15%), ΤΕΝΕΡΓ (-0,17%), ΟΠΑΠ (-0,17%), ΕΕΕ (-0,34%), ΦΡΛΚ (-0,35%), ΜΥΤΙΛ (-0,37%), ΑΡΑΙΓ (-0,53%), ΜΠΕΛΑ (-0,57%), ΤΙΤΚ (-0,61%), ΟΤΕ (-0,73%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,59%) και ΒΙΟ (-2,38%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- BRABUS ISLAND: Οι υψηλές ταχύτητες επαναπροσδιορίζουν την αρχιτεκτονική των εξαιρετικά πολυτελών ακινήτων
- Big Boss στον ΟΛΘ o Ιβάν Σαββίδης – Ολο το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Αθανάσιου Λιάγκου
- Τα deals της Ευρώπης, τι συμβαίνει με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι καφεδιές και τα πούρα του Ρέστη, ο αεικίνητος «Σερ Τάκης», η πρωτιά της Μαργέλου, ο επώδυνος χωρισμός του 50αρη manager και οι hot business της Μελίνας (Βανδή) Νικολαΐδη
- Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ): Θα εξάγουμε το μοντέλο της Δυτικής Μακεδονίας
