• ΑΓΟΡΕΣ

    Χ.Α: Ανακόπηκε την τελευταία στιγμή η άνοδος του Γενικού Δείκτη

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 880 μονάδες, με συγχορδία ανόδου από blue chips και small caps


    Με θετικό πρόσημο έκλεισε σήμερα, Τετάρτη 19/9, το Χρηματιστήριο Αθηνών, αφού υπήρξε αξιοσημείωτη αφύπνιση στα blue chips.

    Η αγορά κινήθηκε για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση ανοδικά, διορθώνοντας μερικώς τις πτωτικές ακρότητες που έφεραν το Γενικό Δείκτη σε χαμηλό ενάμιση έτους και τις τράπεζες σε χαμηλό 26 μηνών, ωστόσο την τελευταία στιγμή οι πωλητές δίστασαν, καταφέρνοντας να περιορίσουν σημαντικά την άνοδο και να «οριοθετήσουν» την προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου εδάφους.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 689,59 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 687,27 μονάδων και 698,27 μονάδων.

    Οι πιέσεις που ασκήθηκαν το τελευταίο λεπτό της συνεδρίασης στη μετοχή της Πειραιώς, στην Alpha Bank, στην Εθνική, αλλά και στον ΟΤΕ, ήταν η αιτία της τελικής εικόνας του Γενικού Δείκτη, ο οποίος από το +1,20%, λίγο πριν το κλείσιμο, βρέθηκε στο +0,42%.

    Η ευχάριστη διαφοροποίηση σήμερα έρχεται από την αφύπνιση των μη τραπεζικών blue chips που κάνουν κίνηση έως και 5,51% (Σαράντης).

    Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκε ανοδικά, τη Σαράντης να κλείνει με κέρδη 5,51%, με τη Motor Oil και την ΕΧΑΕ να ακολουθούν με άνοδο 3,80% και 3,04% αντίστοιχα. Κέρδη 2,74% στα Ελληνικά Πετρέλαια και 2,57% στη ΔΕΗ, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος σε ΟΠΑΠ, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ και ΕΥΔΑΠ.

    Στον αντίποδα, η Πειραιώς έκλεισε με απώλειες 3,52%, με τον ΟΛΠ και την Jumbo να ολοκληρώνουν με πτώση 2,70% και 1,73% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Alpha Bank, Εθνική, ΟΤΕ, Grivalia και ΕΕΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ